Eurofiber levert glasvezelnetwerk aan school

Eurofiber realiseerde voor scholengemeenschap De Rooi Pannen een snel, betrouwbaar en flexibel glasvezelnetwerk dat zijn vier vestigingen in Noord-Brabant aan elkaar koppelt. Daarmee is de scholengemeenschap onder meer klaar voor de toenemende inzet van internet- en cloudtoepassingen.

Het nieuwe netwerk stelt De Rooi Pannen in staat maximaal gebruik te maken van het groeiende aantal internet- en cloudtoepassingen binnen de organisatie en helpt de automatiseringsomgeving beter te beheren en ondersteunen. Bovendien kan het netwerk meegroeien met de behoefte aan bandbreedte. Met de nieuwe verbindingen beschikt De Rooi Pannen over meer bandbreedte en flexibiliteit tegen lagere kosten. Daarbij is de scholengemeenschap nu vrij in de keuze van dienstenleveranciers.

Gespecialiseerde partners kiezen

De Rooi Pannen is een vmbo/mbo-scholengemeenschap met 7700 leerlingen verspreid over vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Het nieuwe glasvezelnetwerk ontsluit de vestiging in Tilburg met 400 Mbps, de vestiging in Eindhoven met 200 Mbps en de twee vestigingen in Breda elk met 100 Mbps. Tilburg en Eindhoven hebben hun eigen supersnelle aansluitingen met het internet. Daarvoor koos de scholengemeenschap zelf een internet service provider. Vanuit Tilburg is er verbinding met een zelf gekozen telefonie service provider.

'Met de verbindingen van Eurofiber kunnen we gespecialiseerde partners kiezen voor onze spraak- en datadiensten en van dienstenleveranciers wisselen wanneer we dat willen', zegt Peter Verhoeven, hoofd ICT van de Rooi-Pannen. 'En het is mogelijk om onze bandbreedte snel uit te breiden, zowel van de internetaansluiting als ons interne netwerk. We hebben veel meer flexibiliteit en bandbreedte dan vroeger, voor een lager bedrag per maand.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-06T13:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.