Cisco biedt WebEx via Surfmarket aan

Softphone

Surfmarket heeft een overeenkomst gesloten met Cisco voor het aanbieden van Cisco WebEx, Cisco’s clouddienst voor videoconferencing en collaboration. Gebruikers van hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen die gekoppeld zijn aan Surfconext, de infrastructuur van Surfnet voor online samenwerking, hebben toegang tot diensten van verschillende leveranciers en kunnen licenties aanschaffen voor Cisco WebEx.

Met WebEx kunnen studenten en medewerkers eenvoudig met elkaar samenwerken en wordt het voor Nederlandse hogere onderwijs- en onderzoeksinstellingen makkelijker om naar een cloud computing-model over te stappen. Hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen die hun studenten, onderzoekers en medewerkers de mogelijkheid willen bieden om via WebEx met elkaar te vergaderen en communiceren, kunnen via Surfmarket een licentie afnemen. Deze licenties zijn gebaseerd op het aantal poorten. Gebruikers kunnen naar wens WebEx-sessies opzetten met andere deelnemers, zolang het totale aantal poorten onder het afgenomen maximum blijft.

Cloud service integrator

Wanneer instellingen koppelen aan de Surfconext-infrastructuur hebben gebruikers gemakkelijk, met de inloggegevens van de eigen instelling, toegang tot diensten van verschillende leveranciers. Behalve kostenvoordelen en eenvoud, biedt dit ook nieuwe mogelijkheden om online samen te werken. Niet alleen binnen de eigen instelling, maar ook met andere instellingen of organisaties. Surfconext slaat daarmee de brug naar veilig en laagdrempelig gebruik van cloudapplicaties en applicaties van de instelling zelf. Surfconext kan daarom ook wel een ‘cloud service integrator’ worden genoemd.

Het toevoegen van Cisco WebEx sluit aan op de keuze die Surf en het hoger onderwijs hebben gemaakt voor een gezamenlijke aanpak. Die moet ervoor zorgen dat optimaal gebruik gemaakt kan worden van cloudapplicaties. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de mogelijkheden van de cloud, maar ook naar beveiliging en privacy. Zo kunnen instellingen kwalitatief hoogwaardige ict-diensten leveren die voldoen aan de eisen van studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers.

Koppeling met Surfconext

‘We zien binnen het onderwijs een groeiende behoefte aan videoconferencing’, zegt Surfmarket-directeur Jan Bakker. ‘Dankzij de overeenkomst met Cisco kunnen we Cisco WebEx op een zeer laagdrempelige wijze aanbieden aan het hoger onderwijs. Surf is trots dat, door de koppeling met Surfconext, deze oplossing aan ons aanbod is toegevoegd.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-09T09:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.