Epson zet printers in voor kunstmarathon

Epson Expression Premium XP-800

Epson Expression Premium XP-800

Randapparatuurleverancier Epson steunt het initiatief ‘Times Square Art Square’, dat als doel heeft om reclame-icoon Times Square jaarlijks een maand lang te transformeren tot een buitenproportioneel grote kunstgalerie. Om geld in te zamelen voor de eerste editie in 2013, organiseert de Times Square Art Square Foundation in zowel Amsterdam New York een ‘Sketchathon’, waarbij honderd kunstenaars gedurende 48 uur zoveel mogelijk portretschetsen maken.

Epson stelt geheel belangeloos Expression Premium all-in-one printers ter beschikking aan de stichting. Met de Epson-printers worden de portretschetsen gescand, zodat deze naar de kopers gemaild kunnen worden. De portretschetsen worden in opdracht gemaakt en kunnen vooraf en gedurende het evenement voor tien euro per stuk online worden gekocht. Ook tijdens de ‘Sketchathon’ zelf is het mogelijk om een opdracht af te geven en een portretschets te kopen.

Orkaan Sandy

‘Voor Epson is het belangrijk om bij te dragen aan de gemeenschap in de landen waar Epson actief is, ook op het gebied van kunst en cultuur’,  zegt Sander Bosman, regional marketing manager Benelux & Nordics bij Epson. ‘In Nederland dragen wij hier ook ons steentje aan bij met het ondersteunen van initiatieven zoals ‘Times Square Art Square’. Nu een deel van de opbrengst ten goede komt aan hulpverlening die naar aanleiding van orkaan Sandy is opgezet, zijn wij meer dan bereid om onze Epson-producten beschikbaar te stellen.’

Initiatiefnemer van ‘Times Square, Art Square’ is Justus Bruns, een Nederlandse designer. Zijn ultieme doel is om een duurzaam evenement te realiseren waarbij de billboard-advertenties op Times Square worden vervangen door kunst. Dit met de achterliggende gedachte dat kunst nog steeds voor een groot aantal mensen ontoegankelijk is. Bruns is van mening dat kunst inspireert, aanzet tot denken en voor gelukkigere en vredigere gemeenschappen zorgt. Volgens Bruns maakt kunst de wereld om ons een mooie en interessante plek. Met de ‘Sketchathon’ in New York en Amsterdam hoopt de ‘Times Square Art Square Foundation’ in totaal honderdduizend dollar in te zamelen. Dit bedrag is nodig om de proof of concept van het Times Square Art Square-event in 2013 te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-09T17:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.