Windows-baas Steven Sinofsky verlaat Microsoft

Softwaremaker Microsoft heeft afscheid genomen van Windows-baas Steven Sinofsky. Zijn vertrek komt onverwachts omdat Microsoft net zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 en de tablet Surface heeft geïntroduceerd. Het plotselinge vertrek van Sinofsky zou niet vanwege de producten zijn, maar vanwege zijn manier van handelen.

Zo zou Sinfosky binnen Microsoft alleen maar oog hebben voor Windows en wilde hij niet meewerken aan andere producten. Technologiewebsite The Verge meldt zelfs dat zijn vertrek gepland was, maar dat Microsoft Sinofsky zijn kwaliteiten nog even wilde gebruiken bij de lancering van Windows 8. Sinofsky was de gedoodverfde opvolger van Steve Ballmer als ceo van Microsoft.

Sinofsky werkte sinds 1989 al bij Microsoft. Zo leidde hij ook de Office-divisie en fungeerde hij als technisch adviseur. Als Windows-baas wordt hij opgevolgd door twee vrouwen. Julie Larson-Green wordt verantwoordelijk voor de productontwikkeling, Tami Reller gaat zich bezighouden met de marketing en de zakelijke kant van Windows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-13T10:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.