KPN verwerft meerderheidsbelang in Reggefiber

KPN heeft zijn belang in de fiber-to-the-home joint-venture Reggefiber met 10 procent uitgebreid naar 51 procent. De telecomleverancier betaalde hiervoor 99 miljoen euro. Na de afronding van de overname van vier glasvezeldienstverleners op 19 oktober 2012, is dit een volgende stap van KPN in de uitrol en levering van glasvezeldiensten in Nederland.

Een jaar geleden kondigde KPN al aan dat het zijn belang in Reggefiber wilde uitbreiden. Doel van de telecomleverancier is om 60 procent van de glasvezellegger in handen te krijgen. Deze wens kwam gelijktijdig naar buiten met het nieuws dat KPN de glasvezelbedrijven Edutel, XMS en Concepts ICT van Reggeborgh had overgenomen. Ook KickXL werd overgenomen van Reggeborgh en in oktober 2012 keurde de NMa deze vier overnames goed.

Reggefiber zal als gevolg van deze transactie niet worden geconsolideerd. De huidige status van gezamenlijke zeggenschap blijft ongewijzigd en Reggefiber blijft in de boeken van KPN gerapporteerd worden als deelneming. In oktober 2012 had Reggefiber één miljoen huizen aangesloten op zijn glasvezelnetwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vanuit KPN gezien een logische stap, maar het zou interessant zijn om te weten welk belang de bestuurders van Reggefiber hebben gehad in de overname door KPN.
Misschien iets voor de redactie van Computable om dat boven tafel te krijgen.

Wellicht een begrijpelijke en zowel commercieel als technisch goede zet van KPN maar hiermee zijn wel alle voordelen van een onafhankelijke infra aanbieder in een klap verdwenen.
Net zoals XS4All tegenwoordig gewoon een ISP als alle andere is, zo kan er straks door glas-aanbieders niet meer geconcureerd worden op het glasvezel net.
Een doorbraak van de monopolie is hiermee door KPN handig afgewend.

Regefiber heeft zich altijd geprofileerd als een onafhankelijke infra aanbieder en nooit gerept over overname door KPN.
Blij dat ik niet op een van de glazen aanbiedingen ben ingegaan.

@Pascal,

heet dat niet gewoon neomonopoly....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-14T10:26:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.