Evoswitch opent Amerikaans datacenter

De plannen waren er al langer, maar nu is er ook een concrete datum: op 1 januari 2013 opent het Haarlemse Evoswitch zijn WDC1-datacenter in de Verenigde Staten. De datacenterexploitant betreedt de Amerikaanse markt omdat daar een grote vraag is naar schaalbare colocatie-infrastructuur. Volgens het bedrijf is bij de opening van het nieuwe datacenter in Manassas, Virginia 27 procent van de beschikbare capaciteit in de eerste fase al verkocht. Evoswitch streeft naar een uiteindelijke groei van 9290 vierkante meter.

Evoswitch heeft een lange termijn-huurovereenkomst getekend voor de locatie in Manassas. Algemeen directeur Eric Boonstra zei in maart van dit jaar tegen Computable dat in het meerjarenplan van het bedrijf uitbreiding naar de VS met potlood staat geschreven. Eerst moesten er nog meer Amerikaanse bedrijven als klant over de streep worden getrokken.

Volgens Boonstra is er in de VS onder de vele cloud-, digitale media- en telecommunicatiebedrijven een grote behoefte aan carrier-neutrale datacenter-diensten. Evoswitch zal zich op de Amerikaanse markt eveneens als 'duurzame carrier-neutrale colocatie' profileren. Hij wijst op de pue (power usage effectiveness), een kengetal om de energie-efficiëntie van datacentra uit te drukken.'In Europa lopen we voorop op het gebied van energie-efficiëntie. Onze AMS1-faciliteit in Amsterdam heeft een zeer lage pue-score van 1,2. WDC1 start met een pue-score van 1,3.'

Buitenland

Het nieuwe WDC1-datacenter bevindt zich in Manassas, Virginia, in de buurt van Washington, DC, een regio die fungeert als een belangrijke hub voor internationale internetverbindingen. Het Amerikaanse datacenter van Evoswitch is Leed Gold-gecertificeerd en voldoet aan de richtlijnen van de DoD (Department of Defense) en de DCID (Director of Central Intelligence Directives).

Om internationaal opererende klanten nog beter te ondersteunen wil Evoswitch in het buitenland ook vestigingen hebben. De datacenterexploitant heeft ook plannen om in Frankfurt een locatie te openen, naast Londen en Amsterdam de grootste internethub in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-14T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.