CeBIT houdt wedstrijd voor groene startups

Onder de noemer CODE_n13 organiseert ict-vakbeurs CeBIT opnieuw een wedstrijd voor startups. Ditmaal staat de internationale competitie in het teken van innovatieve, energiebesparende ict-oplossingen. De vijftig meest creatieve startups mogen zich presenteren op de CeBIT 2013, die plaatsvindt van 5 tot en met 9 maart in het Duitse Hannover. Er zijn twee hoofdprijzen te winnen van elk 15.000 euro en een sponsorprijs van 10.000 euro.

Bedrijven die minimaal één order hebben gesloten en niet eerder zijn opgericht dan 2006 kunnen zich met hun businessmodel aanmelden bij CODE_n13. De registratiedeadline is 30 november 2012.

Het begrip 'digital business model voor duurzame energie-oplossingen' waarmee CODE_n13 werkt, kan breed worden opgevat. Het kan bijvoorbeeld gaan om energiebesparende smart grids, het slim gebruik van groene energie in een ict-aanpak, intelligente gebouw- of stadsoplossingen of slimme toepassingen voor electromobility.

Slimme apps

CODE_n, wat staat voor 'Code of the New' (het innovatie-dna), is opgezet door Ulrich Dietz, directeur van de Duitse ict-dienstverlener GFT Technologies. Tot de partners behoren naast GFT Ernst & Young en de CeBIT/Deutsche Messe. Naast de twee hoofdprijzen van elk 15.000 euro sponsort automatiseerder Dell een prijs van 10.000 euro voor de beste oplossing die draait op Windows 8, en biedt Seedmatch crowd funding services voor drie Duitse finalisten.

Tijdens de eerste editie, CODE_n12, draaide het om innovatieve mobiele oplossingen van startups. De Duitse leverancier Intelligent Apps won met Mytaxi de wedstrijd en kreeg de prijs van toen nog 25.000 euro plus twee jaar gratis advies op de CeBIT 2012 uitgereikt. Er deden twee Nederlandse bedrijven mee aan deze internationale competitie: Mount Holland en Splendo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-15T09:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.