Thema in app-competitie is 'Connected Car'

Atos zet IT Challenge 2013 met Renault op

Renault connected car

[Foto: CESA Automotive Electronics]

Ict-dienstverlener Atos zet zijn jaarlijkse IT Challenge voor 2013 samen met autofabrikant Renault op. Het thema van de IT Challenge 2013 is ‘Connected Car’. Studenten van universiteiten in het Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, China, de Verenigde Staten, Oostenrijk en India worden uitgenodigd om in teams van twee tot vijf mensen te werken aan een app waarmee bestuurders en passagiers aangenaam de weg op kunnen.

De competitie in 2013 is het vervolg op de IT Challenge in 2012, toen het Nederlandse team MultiLens van Fontys Hogeschool uit Eindhoven 77 andere teams versloeg en de hoofdprijs in de wacht sleepte. Zij ontwikkelde een app waarmee liefhebbers van sport of muziek zelf kunnen kiezen wat ze willen zien tijdens een belangrijke wedstrijd of een concert.

Het winnende team van de IT Challenge 2013 krijgt naast een reis naar de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014, inclusief vluchten, accommodatie en een kijkje achter de schermen,  ook nog een e-tablet. De nummers twee en drie ontvangen elk een Atos-diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie.

Commercieel succes

De jury is op zoek naar een app die iets nuttigs en unieks te bieden heeft voor mensen die veel onderweg zijn en het reizen voor bestuurders en passagiers aangenamer maakt. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp, die makkelijk te gebruiken moet zijn in de auto. Deelnemers wordt gevraagd hun app te demonstreren en te laten zien hoe hij werkt in de auto, bijvoorbeeld door rekening te houden met de snelheid. Verder dienen zij aan de hand van een business case toe te lichten hoe de app een commercieel succes kan worden.

Teams wordt verzocht om uiterlijk half december 2012 hun interesse kenbaar te maken en daarna hun eerste inzending uiterlijk 21 december 2012 te posten op de speciale IT Challenge-website. Vervolgens worden maximaal vijftien succesvolle teams genomineerd. Veertien daarvan worden gekozen door deskundigen van Renault en door de Atos Scientific Community, een wereldwijd netwerk van de beste business technologists bij Atos. Eén groep wordt geselecteerd door de studenten zelf, namelijk het team met de meeste likes op Facebook.

Jury

De jury van de IT Challenge bestaande uit senior functionarissen van Atos en Renault, Atos-partners en specialisten op het gebied van technologie en talentontwikkeling kiezen de winnaars na de presentaties van alle genomineerde teams. De drie winnende teams en vertegenwoordigers van hun opleiding worden uitgenodigd voor de IT Challenge-prijsuitreiking in juni 2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-15T10:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.