538 anticipeert op big data met EMC-storage

538

Mediabedrijf de 538 Groep heeft EMC geselecteerd als leverancier van een nieuwe storage-omgeving. Het bedrijf achter de radiozenders Radio 538, Slam FM, Radio 10 Gold en de digitale tv-kanalen TV538 en Slam!TV, streeft naar vergaande integratie van radio, televisie en online en uitbreiding van de eigen videokanalen. Het bedrijf verwacht de komende drie jaar zo’n honderd terabyte aan data op te slaan en wil voorbereid zijn op de ontwikkelingen met betrekking tot big data. Het project is uitgevoerd door it-partner iRent.

Niet alleen de integratie van de kanalen zorgde voor nieuwe eisen aan de it-infrastructuur. Ook is de 538 Groep verhuisd naar een nieuw pand waarbij de verschillende bedrijfsonderdelen samen onder één dak zijn ondergebracht. Verder worden de radio- en productiestudio’s fors uitgebreid. ‘We liepen tegen het einde van wat we tot op heden aankonden op het gebied van storage’, zegt Jeroen van der Plank, it-coördinator bij 538. ‘Daarom wilden we in het nieuwe pand kunnen werken met op de toekomst gerichte it. Door te kiezen voor de EMC Isilon-oplossing beschikt de 538 Groep over een schaalbare oplossing met snelle datadoorvoer zodat videodata 24x7 direct beschikbaar is voor kijkers.’

It behoudt coördinatie

Het resultaat is zowel zichtbaar achter de schermen bij de productieteams en de redactie van 538 als bij de bezoekers die afstemmen op de kanalen. Productieteams kunnen het materiaal snel terugvinden en ophalen en bezoekers hebben snel toegang tot de online data. De it-organisatie behoudt zelf de coördinatie tussen de verschillende platformen.

Om in de vraag naar snelle toegang tot grote hoeveelheden videodata te voorzien, is een EMC Isilon scale-out nas geïmplementeerd. Van der Plank: ‘Met deze oplossing kunnen we eenvoudig een storage-omgeving creëren die op te schalen is tot over de tien petabytes en die 85 gigabyte datadoorvoer levert per seconde. We hebben vooral voor de EMC Isilon NL-series gekozen vanwege het beheergemak en de schaalbaarheid van het platform. Binnen 538 heeft iedereen hiermee te maken, zijdelings of volledig, zoals onze productiemensen.’

Glasvezel van Eurofber

In voorbereiding op de verhuizing koos 538 in mei 2012 ook al voor een nieuw glasvezelnetwerk. Het netwerk is geleverd door Eurofiber en verbindt de nieuwe locatie van Radio 538 in Hilversum met de zogeheten Media Gateway in diezelfde plaats. De glasvezelverbindingen van Eurofiber worden gebruikt voor het transport van data, audio en video en het maken van back-ups van de volledige productieomgeving van het radiostation.

iRent levert 538 EMC Isilon

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-19T10:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.