Datacenter Meppel in zee met Custom Connect

Datacenter Meppel is een samenwerking aangegaan met Custom Connect. Deze reseller van high-performance netwerkoplossingen gaat de connectiviteit van het nieuwt Tier-3 datacenter regelen. Door deze samenwerking staat Datacenter Meppel in verbinding met de grote Amsterdamse datacentra.

Custom Connect heeft voor Datacenter Meppel een redundante netwerkoplossing ontworpen. Dit stelt Datacenter Meppel in staat om zijn klanten alle beschikbare carriers, zoals aanwezig in de grote Amsterdamse datacentra, lokaal in Meppel aan te kunnen bieden. Een belangrijk onderdeel van de oplossing was het ontwerp en de realisatie van een ‘meet-me-room op afstand’. Dit houdt in dat de meet-me-room in Datacenter Meppel is verbonden met de meet-me-room van een Tier-3 datacenter in Amsterdam.

Interne bekabeling koppelen

Deze oplossing geeft de klanten van Datacenter Meppel de keuzevrijheid om verbinding te maken met iedere carrier zonder dat de carrier fysiek aanwezig hoeft te zijn in het datacenter in Meppel. Door standaard interne bekabeling te koppelen met iedere gewenste carrier in Amsterdam kan over het netwerk van Datacenter Meppel bijna iedere carrier virtueel gepresenteerd worden. Het netwerk is redundant, schaalbaar en locatie-onafhankelijk, zodat het mee kan groeien met de bezetting van het datacenter en de mogelijk nieuwe locaties van Datacenter Meppel en zijn klanten.

‘We zien een groeiende vraag naar oplossingen die datacenters in staat stellen carrier-neutrale connectiviteit te kunnen leveren vanaf de eerste dag dat het datacenter operationeel is’, zegt Olav van Doorn, executive director bij Custom Connect. ‘Veel gebruikers in een datacenter willen zelfstandig de keuze kunnen maken voor een carrier en niet beperkt worden door een beperkt aantal aanwezige carriers of uitsluitend de dienstverlening van het datacenter. We zijn daarom verheugd om Datacenter Meppel in staat te stellen carrier-neutraal te opereren met een maximaal aanbod van carriers vanaf dag één.’

ICTroom en Deziweb

Datacenter Meppel wordt naar verwachting opgeleverd in het tweede kwartaal van 2013. Dat is later dan de geplande 1 oktober 2012. ICTroom ontwikkelt het nieuwe regionale datacenter, dat plaats biedt aan vijfhonderd racks. Het datacenter wordt gevestigd aan de Ketelskamp op industrieterrein Noord in Meppel. Na oplevering blijft ICTroom een rol spelen in het onderhoud en het beheer van de complete technische installatie van het nieuwe datacenter. Datacenter Meppel is mede geïnitieerd door Deziweb, een bedrijf dat zich bezighoudt met hosting en internetdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-21T15:13:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.