KPN en Alcadis realiseren Wi-Fi Thialf

Dit artikel delen:
Schaatsen

KPN HotSpots heeft in samenwerking met netwerkleverancier Alcadis een nieuw Wi-Fi-netwerk gerealiseerd in ijsstadion Thialf te Heerenveen. Bezoekers van Thialf hebben gratis toegang tot internet. Tijdens de Essent ISU World Cup waren gedurende drie dagen meer dan vijftienduizend bezoekers aanwezig en maakten er dagelijks meer dan duizend bezoekers gebruik van Wi-Fi. Thialf is de grootste schaatsbaan van Nederland met een capaciteit van tienduizend bezoekers.

Voor het Wi-Fi-netwerk in Thialf is gekozen voor de hardware van Wi-Fi fabrikant Ruckus Wireless. Met de ‘Smart Wi-Fi’-technologie maakt Ruckus het mogelijk om vele gelijktijdige gebruikers te kunnen bedienen. Het Ruckus-netwerk in Thialf bestaat uit de ZoneDirector wlan-controller en een groot aantal Ruckus ZoneFlex access points.

De ZoneDirector is het centrale punt in het netwerk en zorgt ervoor dat de access points onderling met elkaar communiceren, zodat gebruikers automatisch schakelen naar het best bereikbare access point. Voor de access points is gekozen voor de Ruckus ZoneFlex 7982 high density dual band access points die dankzij meerdere radio’s snelheden tot 900 Mbps behalen en hiermee tot vijfhonderd geauthentiseerde gebruikers kunnen bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-21T17:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.