ICT-grut zoekt sterke overnamespeler

Het aantal overnames op de Nederlandse ict-markt is in het derde kwartaal flink toegenomen. Met name kleine it-bedrijven zochten aansluiting bij grotere partijen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Zij hebben moeite om de economische klappen op te vangen. Dit blijkt uit het kwartaaloverzicht van financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) en Computable.

Het aantal geregistreerde ict-transacties kwam in het afgelopen derde kwartaal uit op 67. In het tweede kwartaal was er met een aantal van 53 transacties nog sprake van een dip. Uit de lijst van fusies, overnames en transacties blijkt dat naast strategische overnames vooral veel kleine it-bedrijven aansluiting zochten bij een grotere, sterkere speler.

Volgens Ramon Schuitevoerder, senior adviseur in het ict-team van MBCF, staan veel kleinere partijen in de etalage. 'Bedrijven met een beperkte omvang hebben meer dan eens moeite om economische klappen op te vangen. Ze ontberen voldoende schaal. Dan is aansluiting bij een grotere partner vanuit de continuïteitsgedachte een verstandige zet.' 

Achtergrondartikel

Zie voor de lijst met overnames het achtergrondartikel 'Groei herpakt zich op overnamemarkt'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-22T11:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.