Surseance TCN raakt datahotels niet

De surseance waarin het Utrechtse vastgoedbedrijf TCN verkeert, raakt de datacenteractiviteiten niet. Het uitstel van betaling heeft betrekking op de vastgoed- en ontwikkelingstak en niet op TCN Data Hotels. TCN moet reorganiseren en in het kader daarvan bestaat de kans dat de datacenterdivisie wordt verzelfstandigd. TCN heeft datahotels in Groningen, Rotterdam en Hilversum.

Op 19 november 2012 heeft de rechtbank Utrecht surseance van betaling verleend aan TCN Assets. Ook is inmiddels het faillissement uitgesproken van een aantal werkmaatschappijen, waaronder Brandboxx Almere, die een negatieve bijdrage leverden aan de onderneming. Begin november werd moedermaatschappij TCN Urop SE als eerste uitstel van betaling verleend.

Saskia van Bohemen, directeur van TCN Data Hotels, benadrukt dat haar werkmaatschappij niet direct geraakt wordt door deze ontwikkelingen. 'Het gaat hier om de vastgoed- en ontwikkelactiviteiten waarmee het niet goed gaat door de crisis in de bouwwereld. De datacenteractiviteiten zijn niet aangetast. Onze datahotels draaien goed, er worden service level agreements getekend, de huurinkomsten komen gewoon binnen en we betalen onze leveranciers. Het enige dat momenteel niet kan, is het investeren in bestaande of nieuwe locaties.'

Ander metier

Volgens Van Bohemen zal er bij TCN een noodzakelijke reorganisatie worden doorgevoerd waarbij het bedrijf anders zal worden ingericht. De kans is groot dat TCN Data Hotels in dit kader wordt verzelfstandigd. Van Bohemen: 'Daar is eerder al over nagedacht en gezien de huidige situatie bestaat er de reële mogelijkheid dat dit plan versneld wordt uitgevoerd. Het runnen van een datacenter is nu eenmaal een ander metier dan vastgoedontwikkeling.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-22T16:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.