Claranet neemt Star over voor 68,5 miljoen euro

Overname

Managed service provider Claranet neemt voor 68,5 miljoen euro de Britse cloud service provider Star over. Met de overname ontstaat volgens Claranet de grootste mid-market leverancier van geïntegreerde hosting- en netwerkdiensten in continentaal Europa. Claranet neemt de zakelijke activteiten en activa van STH Limited en de dochtermaatschappij Star Technology Services over. De handelsentiteiten blijven behouden en worden volledig eigendom van Claranet Limited.

‘Vanuit markt- en klantperspectief is dit een hele mooie kans om de ervaring en resources van twee sterke bedrijven samen te brengen en onze klanten een breder dienstenportfolio te bieden’, zegt Charles Nasser, ceo en oprichter van de Claranet Group. ‘Het is onze missie om klanten in staat te stellen om optimaal te profiteren van internetgebaseerde technologie. De overname van Star stelt ons in staat dit waar te blijven maken.’

Opererend onder de merknaam Claranet hebben beide bedrijven een gezamenlijke omzet van meer dan 150 miljoen euro, ongeveer zevenhonderd medewerkers, meer dan 4500 klanten en bedrijfsactiviteiten in Nederland, de UK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal. Het nieuwe bedrijf heeft een dienstenportfolio variërend van datacenter tot desktop. In aanvulling op managed hosting- en netwerkdiensten die beide bedrijven leveren aan een groot aantal klanten, kunnen Star-klanten profiteren van Claranet's pan-Europese IaaS-aanbod. Daarnaast krijgen zij toegang tot Claranet Virtual Data Centre en managed application hosting services. Anderzijds vormt Star's kracht in unified communications, remote desktop en geavanceerde security services een aanvulling op Claranet’s bestaande portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Star

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-23T16:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.