Cofely en Uniserver leveren IaaS vanuit Maastricht

Leverancier van infrastructuurdiensten uit de cloud Uniserver en technologiebedrijf Cofely leveren samen Infrastructure-as-a-Service (IaaS) in het Euregio-gebied. Het datacenter van Cofely op het industrieterrein bij het vliegveld Maastricht-Aken dient als locatie van waaruit de infrastructuurdiensten worden aangeboden. Daarmee levert Cofely ook toegang tot IaaS en hosting van cloud-diensten in de directe omgeving.

Het Tier III-datacenter van Cofely in Maastricht is carrier-neutraal en draait geheel op groene energie. Cofely-klanten die Infrastructure-as-a-Service van Uniserver willen afnemen, worden gekoppeld aan het UniStructure-platform. Op deze manier kunnen zij infrastructuur en storage uit de cloud afnemen met een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,98 procent. Volgens Cofely is de dienst 100 procent veilig, doordat deze niet via internet wordt geleverd.

De Euregio wordt grofweg gevormd door het gebied tussen Maastricht, Keulen en Brussel. Afnemers kunnen het datacenter nabij Maastricht als hoofdlocatie gebruiken om hun infrastructuur en storage te hosten en een datacenter in Amsterdam als uitwijkmogelijkheid, waardoor in geval van calamiteiten de bedrijfscontinuïteit is gewaarborgd.

Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000. Het is gespecialiseerd in servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de zogenoemde UniStructure infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van shared server hosting tot en met Infrastructure-as-a-Service (IaaS), waarbij ict-partners en resellers de benodigde resources geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Daarnaast levert het 'Uniserver Cloud-in-a-Box', waarmee ict-partners en resellers hun klanten onder eigen naam cloud computing kunnen aanbieden.

Cofely

Cofely ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee klanten de prestaties van installaties en het energiegebruik kunnen optimaliseren. Het is het belangrijkste merk van GDF Suez Energy Services, dat 77.000 medewerkers telt en een omzet van meer dan veertien miljard euro realiseerde in 2011. Cofely had in datzelfde jaar in Nederland circa 6200 medewerkers en behaalde een omzet van 1,1 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T10:55:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.