Nederlandse werknemer heeft 7,7 devices

Dit artikel delen:
Mobieltjes

Nederlandse werknemers beschikken gemiddeld over 7,7 devices, dat zijn privé-apparaten en werkdevices bij elkaar opgeteld. Dat blijkt uit het it-tevredenheidsonderzoek van ict-leverancier Fujitsu in samenwerking met Citrix, aanbieder van virtualisatie-oplossingen, uitgevoerd in Nederland, België en Luxemburg. In Nederland is de smartphonedichtheid van deze drie landen het hoogst.

Slechts 11 procent van de Nederlandse respondenten heeft geen smartphone, in België en Luxemburg liggen deze percentages respectievelijk op 16 en 21 procent. Wie niet over een smartphone beschikt, heeft wel vrijwel altijd een mobiele telefoon.

Laptop van de zaak

Uitgespreid over soort apparaat heeft de gemiddelde Nederlandse werknemer 1,5 desktops, 1,8 laptops, 0,8 tablets, 2,4 mobiele telefoons en smartphones en 1,2 vaste telefoons. Meer dan de helft van de Nederlandse respondenten geeft aan een laptop van de zaak te hebben. 9 procent heeft een desktop en 19 procent krijgt beide van de baas.

‘Deze ontwikkeling past bij het nieuwe werken en het mobiel werken’, zegt Albert Ulfman, productmanager van Fujitsu. ‘Naar verwachting zal dit proces verder doorzetten. Het percentage Nederlanders dat een laptop van de zaak krijgt, zal de komende jaren dan ook stijgen.’

Leeftijd device

Opvallend is de relatieve nieuwheid van de zakelijke devices. Een groot deel van de werknemers in Nederland (28 procent) werkt op een zakelijke laptop of desktop van minder dan een jaar oud. Het grootste deel (41 procent) heeft een laptop of desktop van één tot twee jaar oud. In de categorie drie tot vijf jaar of ouder zijn nog relatief veel, namelijk een derde, devices te vinden.

Gevraagd naar de mening over zakelijke devices die ouder zijn dan vijf jaar valt op dat bijna de helft zegt het device onvoldoende te vinden. Bij devices tussen drie en vijf jaar oud vindt een kwart het device onvoldoende. Dat is een groot contrast met maar 4 procent die het device onvoldoende vindt als het jonger dan twee jaar is. Ulfman: ‘It-gebruikerstevredenheid is voor veel bedrijven erg belangrijk. Deze neemt aanmerkelijk toe als werknemers op nieuwe apparaten werken, zo blijkt uit ons onderzoek.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan zit ik ver on het gemiddelde:
1 laptop van de zaak
1 telefoon
1 tablet


Vooral deze vind ik opvallend:
2,4 mobiele telefoons en smartphones
Dat je een prive en een werk telefoon heb wil ik nog begrijpen, maar 3 of meer telefoons?? waar in hemelsnaam heb je die voor nodig?

Buitenechtelijke relaties? Criminele activiteiten? Ik vind het vreemd...

7,7 gemiddeld ????

Klinkt me als veel in de oren

Kijk ik naar mezelf kom ik op 4 (telefoon / laptop van de zaak; smartphone/laptop prive)

Doe daar voor de liefhebbers nog een tablet privé en zakelijk bij, dan nog kom ik pas op 6 uit.

Ben derhalve dan ook benieuwd naar wat voor devices men allemaal heeft (of misschien wel de definitie van device in de context van dit artikel).

Ik moet mijn hoofd van ongeloof schudden als ik naar het gemiddelde van 7,7 kijk. Ik oefen een dynamisch beroep uit en bezit slechts 4 devices en dat vind ik al veel.

#Misschien kan de heer Sander Hulsman uitleg geven.

Zoals wel vaker zet de titel de lezer bij voorbaat op het verkeerde been. Het optellen van privé en werkgegevens zegt wel iets over wat iemand als persoon beschikbaar heeft, maar niets over wat iemand als werknemer ter beschikking heeft.
Als je de gemiddelde werknemer neemt dan zal hij niet veel meer dan twee à drie apparaten van zijn baas ter beschikking krijgen.
Ik schat dat de meeste mensen privé meer devices tot hun beschikking hebben dan via of voor het werk.

Oude telefoons worden wellicht ook meegeteld, ik kom ruim over de tien devices heen en vaste telefoons worden volgens mij ook meegeteld, als je daar 2 van hebt in huis gaat het hard.

Daarnaast slaat het nergens op. Als mijn vrouw en ik allebei werken, word onze huistelefoon dan dubbel geteld?

En wellicht worden vaste computers ook meegeteld. En is een TV met Smart TV of Apple TV ook een device?

Dus, wat is de definitie van een device bij dit onderzoek?

@Henri: mag ik de telefoons en computers van mijn kinderen ook meerekenen dan, en de wii, en mijn internet-tv?

En, niet te vergeten, de collectie postduiven van mijn vader :)
Dan ga ik ruim over de 10 heen hoor :p


Kortom, matig artikel, dat nodig aanvulling behoeft van de auteur

0 desktops
4 laptops
0 tablets
1 smarttv
1 vaste tel.
2 non-smartphone (switched off)
2 smartphones

Mijn zakelijke notebook is iets ouder, zal mijn werkgever vragen om een Ultrabook.

Die 0,7 is waarschijnlijk mijn android-phone vd die telt niet volledig mee want incompleet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T12:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.