HP Discover 2012

HP presenteert nieuw opslagplatform

ICT-concern richt pijlen op legacy storage middenmarkt

HP 3PAR StoreServ Storage gepresenteerd op HP Discover 2012

HP brengt een nieuwe opslagomgeving op de markt die de opvolger moet worden van de EVA-productlijn. Doelgroep is het middenbedrijf. De 'converged oplossing' bestaat uit HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreOnce Backup en HP StoreAll Storage. Het ict-concern gebruikt voor dit vernieuwde storageplatform onder meer de krachtige HP 3PAR-technologie die het inzet op de high-end van de markt, en op Autonomy-software voor het kunnen doorzoeken van ongestructureerde data.

Het bedrijf maakte dit nieuws bekend tijdens HP Discover 2012, een meerdaagse conferentie in de Frankfurt Messe. Partners van HP uit het dealerkanaal zijn al maanden van te voren onder een 'non disclosure' ingelicht en opgeleid voor het verhandelen van het storageplatform. Volgens HP gaat het om het voor het concern belangrijkste storagenieuws van de afgelopen tien jaar.

Veel legacy

De opslagmarkt voor het middenbedrijf zet wereldwijd zo'n elf miljard dollar om, stelt HP. 'Het is een gefragmenteerde markt met veel legacy storage die niet aangepast is aan nieuwe trends, zoals IaaS, cloud computing en big data. Door klanten een krachtiger, betaalbaar en schaalbare storage-oplossing aan te bieden verwachten we hier een slag te slaan', lichtte Dave Donatelli de plannen in Frankfurt toe. Donatelli is de topman van de HP-divisie Enterprise Servers, Storage and Networking.

Hij wees er op dat HP een jaar of drie geleden de term 'converged infrastructure' introduceerde: het samenbrengen van netwerken, software en servers. Het bedrijf past deze geïntegreerde aanpak nu ook toe bij de opslagproducten. Het nieuwe platform brengt een opslagsysteem (HP 3Par StoreServ-productlijn) samen met een vernieuwde oplossing voor backup (HP StoreOnce Backup) en een product voor object en file data access (HP StoreAll Storage).

Volgens David Scott, senior vice president en algemeen directeur HP Storage, kan deze laatste toepassing de 'explosie van ongestructureerde data opvangen, gebaseerd op de schaalbaarheid van de klassieke HP B6000-backup-oplossing. Voor het doorzoeken en analyseren van al die data wordt Autonomy Idol (Intelligent Data Operating Layer. RS) ingezet.'  

Polymorf

Scott beweerde in Frankfurt dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat de Tier 1-functionaliteit van een opslagsysteem voor de bovenkant van de markt (HP 3PAR) naar een midrange platform wordt gebracht onder een eenduidige architectuur. Hij liet daarbij het begrip 'polymorphic simplicity' vallen om het nieuwe opslagconcept van HP te kenmerken: een single system-architectuur voor verschillende vormen van opslagoplossingen voor middelgrote en grote organisaties met verschillende behoeftes. 'Klanten hebben voor hun opslagbehoeften alles in één hand.'  

Hij stelde dat bedrijven en overheden met legacysystemen veel opslagcapaciteit ongebruikt laten en hoge beheerlasten hebben. Met het nieuwe HP StoreServ-platform is flexibel gebruik mogelijk en kunnen de kosten voor beheer en aanschaf omlaag.

Prijzen

De goedkoopste HP 3PAR StoreServ (de 7200) is er vanaf 20.000 dollar. De aanschaf van een HP StoreServ 7400 begint vanaf 32.000 dollar. De HP Priority Optimization komt uit in 2013.

De HP StoreAll Storage is waarschijnlijk beschikbaar vanaf 20 december en is geprijsd op $0.91 per GB. De HP StoreOnce 6200 Backup systems zijn verkrijgbaar vanaf 250.000 dollar. De goedkopere uitvoeringen zijn HP StoreOnce 2000 Backup systems (vanaf 10.000 dollar) en HP StoreOnce 4000 Backup systems (vanaf 30.000 dollar).

Binnen de productlijnen HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreOnce Backup en HP StoreAll Storage zijn ook diverse nieuwe deeloplossingen verschenen. Bijvoorbeeld een Object Storage Interface for HP StoreAll Storage (bedoeld voor grootschalige cloudopslag), de HP StoreAll Express Query (voor offload parametric queries) en HP 3PAR StoreServ File Services (voor het capaciteitsbeheer bij gebruikersfiles). HP benadrukt dat reeds bestaande storageplatforms en -producten ondersteund blijven worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-04T10:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.