Eurofiber legt glasvezel datacenter Data Facilities

De computerzaal van het datacenter van Data Facilities in Spijkenisse

Datacenter Data Facilities heeft gekozen voor glasvezelverbindingen van Eurofiber om zijn nieuwe locatie in Spijkenisse aan te sluiten op zijn Amsterdamse backbone. Het gaat om verbindingen naar de datacenters Global Switch en Telecity II. Hiermee realiseert Data Facilities een ringvoorziening tussen Spijkenisse en de twee datacenters.

Vanuit Spijkenisse kunnen klanten van Data Facilities hun data wereldwijd verspreiden. De verbindingen worden door Data Facilities zelf belicht op basis van DWDM (dense wavelength division multiplexing). Het bedrijf beschikt per verbinding over meerdere 10 Gbps-connecties.

Ruimte voor 250 kasten

‘Met het oog op de groei van onze datacenteractiviteiten wilden we onze nieuwe locatie snel in gebruik nemen’, zegt Savvas Bout, directeur van Data Facilities. ‘Eurofiber was in staat om in nog geen twee maanden tijd de glasvezelverbindingen met Amsterdam te realiseren. Daardoor kunnen we nog deze maand van start gaan met de opening van de eerste ruimte, die plaats biedt aan honderd kasten. In het eerste kwartaal van volgend jaar komt daar nog eens een ruimte voor 250 kasten bij.’

Data Facilities is volgens eigen zeggen een van de weinige datacenters in de regio Rijnmond van deze omvang die via een eigen ringverbinding aansluiting biedt met Amsterdam, het knooppunt in Europa. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog een derde glasvezelverbinding naar R-iX, een datacenter in Rotterdam. Met de drie verbindingen biedt Data Facilities keuzevrijheid aan de isp’s en andere bedrijven die hun ict-apparatuur in het datacenter onderbrengen. Ze kunnen zelf bepalen via welke netwerkleveranciers en -koppelingen ze hun data de wereld in willen sturen. Ook Eurofiber gelooft in keuzevrijheid. Afnemers van verbindingen kunnen zelf kiezen van welke dienstenleveranciers en diensten ze gebruikmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-04T16:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.