Redknee neemt divisie Nokia Siemens Networks over

Nokia Siemens Networks stoot zijn bedrijfsonderdeel Business Support Systems af aan Redknee. Dit is een Canadese leverancier van factureringssoftware aan telecombedrijven. Redknee betaalt maximaal veertig miljoen euro voor de overname, afhankelijk van de behaalde resultaten van het onderdeel in de komende drie jaar. Business Support Systems levert facturerings- en helpdeskdiensten aan zo;n 130 telecomoperators. Er gaan zo'n 1200 medewerkers over van Nokia Siemens Networks naar dit bedrijf uit Toronto.

De verkoop van Business Support Systems aan Redknee wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond. De medewerkers van dit bedrijfsonderdeel werken hoofdzakelijk in Duitsland, Polen en India.

Telecombedrijf Nokia Siemens Networks wil zich volledig richten op mobiel breedband. Het bedrijf stoot daarom niet-kernactiviteiten en bedrijfsonderdelen met weinig marge af. Eerder deze maand maakte Nokia Siemens Networks al bekend zijn business unit Optical Networks te verkopen aan investeerder Marlin Equity Partners.

Ook zou het bedrijf plannen hebben om in Duitsland circa duizend banen te schrappen door het sluiten van een fabriek en het niet meer verlengen van een contract met Deutsche Telekom voor kabelonderhoud. Dat werk beschouwt Nokia Siemens niet meer als kernactiviteit. Eind 2011 kondigde de joint venture aan in twee jaar tijd 17.000 banen te gaan schrappen, toen nog 23 procent van het totale personeelsbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T08:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.