LeaseWeb levert cloudplatform ook in Duitsland

Leverancier van datacenterdiensten LeaseWeb biedt zijn cloudplatform aan in Duitsland. Hierdoor kunnen klanten clouddiensten in Duitsland bestellen en direct gebruiken. De dienst is te beheren via LeaseWeb’s klantportaal.

De LeaseWeb Cloudvoor Duitsland wordt gehost in het datacenter van LeaseWeb Duitsland in Frankfurt. Het cloudplatform was al eerder in Nederland en de Verenigde Staten beschikbaar en trok veel Duitse klanten. ‘Er was veel vraag vanuit onze klanten naar een hostinginfrastructuur in Duitsland’, zegt algemeen directeur Herke Plantenga LeaseWeb Duitsland. ‘Ons cloudproduct wordt onder andere gebruikt door SaaS- en PaaS-providers, die met behulp van onze infrastructuur continu kunnen groeien.’

De introductie van het platform versterkt LeaseWeb Duitslands positie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. ‘Onze dienstverlening bestaat nu uit cloud hosting, dedicated servers en colocatie. Hiermee leveren we in Duitsland een compleet pakket hostingoplossingen, met volledig lokale ondersteuning en een eersteklas infrastructuur’, zegt Plantenga.

Netdirekt

Leaseweb nam in december 2010 de  hostingprovider Netdirekt uit Frankfurt over. Via die overname wilde de Nederlandse datacenterbeheerder de activiteiten in Duitstalige landen uitbreiden. Door de overname van de drieduizend klanten van het Duitse bedrijf steeg het aantal klanten van Leaseweb toen tot twaalfduizend. Het personeel van het Duitse bedrijf werd overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T10:45:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.