Vestiging Nederland nu formeel onderdeel van de Prodware Groep

Aandeelhouder Qurius wil beurs-NV verkopen

Dit artikel delen:

Nu Qurius Nederland formeel onderdeel van de Prodware Groep is geworden, zou normaal gesproken de Qurius NV geliquideerd en opgeheven worden. Er blijkt echter interesse in de markt te bestaan om deze lege NV over te nemen. Aandeelhouders vroegen eerder al de optie van handhaving van de Qurius NV te overwegen in plaats van de vennootschap te liquideren. De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Qurius bekijken momenteel de haalbaarheid van deze optie.

Qurius NV maakt bekend dat het alle betalingen van Prodware heeft ontvangen voor de verkoop van de resterende werkmaatschappijen. De ict-dienstverlener ontving 139.480 Prodware-aandelen die bij de huidige beurskoers van ongeveer 7,50 euro een totale waarde vertegenwoordigen van iets meer dan één  miljoen euro. Ook de schuld van 9,5 miljoen euro van Qurius nv werd ingelost.

De vennootschap kan nu opgeheven worden. Maar in de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 4 oktober 2012 stelden aandeelhouders al voor de Qurius NV te verkopen, in plaats van te liquideren. De beursgenoteerde onderneming zou als een lege vennootschap verkocht kunnen worden als dit voordeliger voor de aandeelhouders zou zijn. Deze vraag werd gehonoreerd en nu blijkt dat de interesse van de markt sindsdien is vernieuwd. De raad van bestuur en de raad van commissarissen bekijken momenteel de verschillende opties. Het bestuur van Qurius NV roept binnenkort een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen om de toekomst van de vennootschap met de aandeelhouders te bespreken.

Qurius Nederland en QIPtree

Nu Qurius NV formeel de aandelen van Qurius Nederland BV heeft overgedragen aan Prodware, is ook het softwareonderdeel QIPtree van de voormalig Franse ict-dienstverlener. De formele overdracht van Qurius Tsjechië wordt in de komende weken verwacht. Hiermee is Qurius nv een netto-schuldenvrije, lege vennootschap geworden, zonder activiteiten en geen bezittingen anders dan kasgelden en de Prodware-aandelen die als betaling zijn ontvangen.

Leen Zevenbergen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Qurius NV en directeur van Qurius Nederland, treedt met onmiddellijke ingang af als voorzitter van de Raad van Bestuur van Qurius NV. Zoals eerder bekend gemaakt, zal Zevenbergen zich bij Prodware gaan richten op strategie, internationale klanten en innovatie. Evert Smid, lid van de Raad van Commissarissen van Qurius nv, treedt eveneens met onmiddellijke ingang af. Dit omdat de vennootschap geen zakelijke activiteiten meer onderneemt die toezicht behoeven en om de kosten van de vennootschap in lijn te brengen met de taken die resten voor de Raad van Commissarissen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Qurius is vanaf nu een lege beurs-NV

Qurius-management ziet 1,6 miljoen verdampen

Qurius accepteert verlaagd bod Prodware

Acute geldnood dreigt voor Qurius

Prodware verlaagt op valreep bod Qurius

Qurius ontvangt geen alternatief overnamebod

Qurius wijzigt statuten voor Reggie de Jong

Qurius benoemt Reggie de Jong tot vereffenaar

Opheffing beurs-nv Qurius al begin 2013 een feit

Lot Qurius ligt in handen van Philippe Bouaziz

NIBC trok de stekker uit Qurius

Geldnood dwingt Qurius tot opheffingsuitverkoop

'Klanten blij met overname Qurius'

Qurius-topman Zevenbergen blijft aan

Prodware koopt Qurius voor 18,5 miljoen euro

Qurius houdt deur voor Detron dicht

Qurius praat met meerdere potentiële bieders

Qurius heet elke bieder welkom

HSO heeft interesse in delen Qurius

Detron opent aanval op Qurius-top

Qurius wil Nederland en Duitsland afstoten

Qurius wil nieuwe aandelen uitgeven

Qurius stelt nieuwe CEO aan

Prodware wist laatste sporen Qurius uit

Prodware sluit Qurius Inspirience Center

Prodware past ook naam Qurius Nederland aan

Prodware hernoemt Qurius Spanje

Qurius kan mogelijk zonder vereffenaar

Value8 neemt belang 22 procent in Qurius NV


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-20T07:35:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.