IBM versterkt big data-aanbod met StoredIQ

IBM heeft StoredIQ uit Austin, Texas overgenomen. StoredIQ levert analyse- en beheersoftware voor het onderzoeken en bewerken van hoge volumes van ongestructureerde data. De software is gericht op e-mailverkeer, file sharing en websitebezoek. IBM wil de software inzetten om klanten meer mogelijkheden te geven bij het beheren van big data. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

De StoredIQ-software kan worden ingezet voor het ontdekken, analyseren, terughalen, beheren, bijeenbrengen, de-dupliceren en verwijderen van gegevens. De software kan bijvoorbeeld afgesteld worden op bepaalde wet- en regelgeving waarbij ongewenste data bij binnenkomst worden verwijderd.  

StoredIQ, opgericht in 2001, was al partner van IBM. Het bedrijf telt zo'n 120 klanten wereldwijd, waaronder grote financiële instellingen, zorg- en overheidsorganisaties en industrieconcerns. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond.

Data governance

Volgens IBM past de overname in de strategie om meer te investeren in oplossingen voor informatiemanagement. Eerder nam het concern op dit vlak al PSS Systems (2010) en Vivisimo (2012) over. Klanten willen niet alleen krachtige opslagsystemen om bigdatastromen te kunnen opvangen, maar ze vragen ook steeds vaker om toepassingen waarmee ze grote hoeveelheden ongestructureerde data kunnen beheren tegen aanvaardbare kosten. Daarbij speelt data governance om risicovolle gegevens uit de bedrijfsvoering te weren en te voldoen aan wet- en regelgeving een groeiende rol, aldus IBM.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-24T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.