Marvell moet dokken na chip-patentinbreuk

Een jury in het Amerikaanse Pittsburgh vindt dat chipmaker Marvell Technology Group schuldig is aan patentinbreuk. Het bedrijf moet in haar ogen een slordige 1,17 miljard dollar betalen aan de gedupeerde partij, de Carnegie Mellon University. Marvell zou dataopslagtechnologie hebben gebruikt waarvan het intellectueel eigendom bij de universiteit ligt. Als deze uitspraak blijft staan, is het een van de grootste schadeloosstellingen in een patentzaak. De aandelen van Marvell Technology daalden na het oordeel direct met 10 procent.

Amerikaanse media stellen dat het gaat om twee patenten van Carnegie Mellon uit 2001 en 2002 over technologie waarmee harddisk-drivecircuits op een nauwkeurige manier data kunnen lezen van zeer snelle magnetische disks. Bij negen geïntegreerde circuits van Marvell zou deze technologie illegaal zijn toegepast.

De rechter kan nog een hogere schadevergoeding opleggen, omdat de patentovertredingen in de ogen van de jury bewust zijn gepleegd. Volgend jaar mei wordt de uitspraak verwacht. Het in Californië gehuisveste Marvell Technology produceert chips voor het lezen en opslaan van data op harddrive-disks. Western Digital en Seagate zijn belangrijke klanten. Het bedrijf noteerde in het meest recente boekjaar een jaaromzet van 3,39 miljard dollar en een winst van 615 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-27T01:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.