Actebis Computers heet voortaan Also Nederland

Ict-distributeur Actebis Computers uit Nieuwegein heeft vanaf begin 2013 de naam overgenomen van het Zwitserse moederbedrijf Also. De overige vestigingen van de Also Groep zullen uiterlijk in april de naam Also gaan dragen. Also is in Nederland sinds 1994 geautoriseerd distributeur van componenten, computers, randapparatuur, netwerkproducten, software en opslagproducten. Also Nederland zal als zelfstandige dochteronderneming van de groep blijven opereren.

De Also Groep, ontstaan na een fusie van Also en Actebis begin 2011, behoort met een omzet van 6,3 miljard euro tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa.  Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zwitserse Hergiswil. De meerderheid van de aandelen is in handen van het Duitse familiebedrijf Droege Group.

Eind vorig jaar nam Also een belang van 51 procent in Atomblock, een Nijmeegse distributeur van software, met name computergames. Ook wil het Zwitserse ict-distributieconcern de meerderheid van de aandelen van Scholten Awater-moeder Saphin overnemen. Die onderneming is ook eigenaar van distributeur van printertoebehoren Alpha International uit Nijmegen en heeft de helft van printerdienstverlener OSN uit Nieuwegein. Volgens Also ligt er een intentieverklaring maar zijn de onderhandelingen nog niet afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte lezer,
Wij hebben enkele jaren het terrein bij uw magazijn in Utrecht vrij gehouden van onkruid. Nu hebben we dit jaar niet van u het contract voor 2013 terug ontvangen. Is het bij alle veranderingen binnen uw bedrijf bewust niet verlengd of bent u het contract vergeten te tekenen en te retourneren?
Met vriendelijke groeten, Marco Franken van Tuinrijck.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-07T09:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.