XS4all kiest private cloud van Microsoft

XS4all is als eerste internetprovider in Nederland overgestapt op het private cloud-managementplatform van Microsoft. Met de implementatie van System Center 2012 en Windows Server 2012 is het mogelijk geworden om de it-omgeving op één centrale plek te beheren en te bedienen.

Intern bespaart deze stap medewerkers tijd nu ze beschikken over een self service-portaal waar ze applicaties volledig geautomatiseerd in gebruik kunnen nemen. Voor zakelijke klanten betekent de stap van XS4all dat ze het eigen serverpark niet langer af hoeven te stemmen op piekperiodes, maar in een veilige omgeving snel en flexibel kunnen opschalen naar de virtuele servers van XS4all.

Geen handwerk meer

‘Voordat we System Center 2012 gingen gebruiken was onze grootste beperking dat we geen totaalbeeld hadden van onze omgeving’, zegt Joey Hofstede, senior technical architect bij XS4all. ‘Dat kunnen we nu heel eenvoudig zien, of het nu gaat om monitoring of back-ups, alles is inzichtelijk. Op deze manier kunnen we tegemoet komen aan de vraag naar de private cloud, die steeds groter wordt. Of het nu gaat om een klant die een externe server wil afnemen of een helpdeskmedewerker die een bepaalde tool wil gebruiken, dat kan door het simpelweg aanvinken van een bepaalde dienst. Daar komt geen handwerk meer aan te pas.’

‘De Windows-cloud staat, al wil dat niet zeggen dat de ontwikkelingen stokken’, zegt Maarten Goet van implementatiepartner Inovativ. ‘Dat is zo mooi aan XS4all. De implementatie is nog niet af of het bedrijf heeft zich al aangemeld voor het Technology Adoption Program (TAP) voor de opvolger van Windows Server 2012.’

XS4ALL over de voordelen van de Private Cloud en Windows Server 2012

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik had geen tijd om eerder te reageren, maar dit is bijzonder nieuws! Ten eerste is de private cloud in feite public cloud die private gemaakt wordt door de servers "logisch" te scheiden van het internet, maar volgens mij komt dit gewoon uit de Azure koker (correct me if I am wrong, maar dan wel met een bronvermelding).

Ik ga me nog verdiepen in het hoe en wat, maar ik denk dat dit een briljante keuze is die XS4All geen windeieren zal leggen. Ben benieuwd wie dit bedacht heeft.

En wellicht na deze schaap over de dam volgen er meer. Mijn gevoel zegt dat dit een mijlpaal is :-) Zoals gezegd, ik kom hier op terug.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-08T09:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.