NXP Semiconductors benoemt Hans Rijns tot CTO

Chipfabrikant investeert met Cisco in Australisch Cohda Wireless

Cleanroom voor chipproductie bij NXP

Chipfabrikant NXP heeft Hans Rijns benoemd tot nieuwe chief technology officer (cto). Samen met Dave French is hij tevens verantwoordelijk voor de R&D-tak van NXP. Als cto zal Rijns zich richten op innovatie- en technologiestrategieën. Een ervan is de ontwikkeling van intelligente transportsystemen. NXP en Cisco kondigde bijvoorbeeld recent aan te investeren in Cohda Wireless, een Australische leverancier van draadloze communicatietoepassingen voor veiligheidssystemen in auto's.

Hans Rijns (Electrical Engineering Universiteit Twente) startte zijn loopbaan als onderzoeker op het gebied van discrete-time mixed-signal circuits bij Philips Research. Sinds 1996 heeft hij op diverse technische, commerciële en managementachtige functies bekleed bij Philips Semiconductors en NXP. Bij de chipfabrikant uit Nijmegen is hij nu benoemd tot cto en voert hij samen met de tot executive vice president R&D benoemde Dave French het R&D-beleid uit. French blijft daarbij directeur van de business unit Portable & Computing.

Slimme auto

Eind vorige week kondigde NXP aan om samen met netwerkconcern Cisco te investeren in Cohda Wireless, een specialist in car-to-car-communicatie en beveiligingssystemen. Daarbij gaat het om oplossingen als automatische waarschuwingen voor files en opstoppingen, gevaarlijke wegsituaties en weggebruikers die de controle over hun voertuig kwijtgeraakt lijken te zijn. Auto's kunnen via een onderlinge communicatie-infrastructuur data aan elkaar doorgeven.

NXP werkt al met Cohda Wireless samen in het ontwikkelen van een draadloze communicatieoplossing voor boordcomputers van auto's. Met de kennis en expertise van Cisco erbij verwachten de partijen de oplossing krachtiger in de markt voor intelligente transportsystemen te kunnen zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-09T11:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.