Craic Capital investeert in beheerexpert SMT

500 euro beloning

Investeringsmaatschappij Craic Capital neemt een belang in Simple Management Technologies (SMT) uit Zoetermeer. SMT is een dienstverlener op het gebied van infrastructuurbeheer. In het kader van de investering trad Harry Kloosterman (ex-PC Ware en Softline) aan als nieuwe algemeen directeur. SMT wil met de nieuwe investeerder en de topman zijn groeiambities waarmaken. Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) heeft de transactie begeleid.

SMT richt zich sinds de oprichting in 1997 op het beheren van complexe ict-infrastructuren voor grote ondernemingen en overheidsorganisaties. Daarbij gebruikt het bedrijf onder andere beheertools van CA Technologies. Andere technologiepartners zijn McAfee (Nitrosecurity), Splunk, FireEye, xMatters, Nimsoft en Ixia Anue.

Het bedrijf zegt een sterke groei in omzet en winstgevendheid te hebben doorgemaakt. SMT(zo'n tien man) is actief in de Benelux maar wil nu internationaal verder groeien. Daarvoor heeft het extra kapitaal nodig en meer bestuurlijke ervaring. MBCF benaderde hiervoor Craic Capital en Harry Kloosterman, die afgelopen december toetrad tot het directieteam, waarvan de SMT-oprichters Michiel Toes en Mark Schwencke ook deel uitmaken. Kloosterman heeft eerder directiefuncties bekleed bij PC-Ware Information Technologies AG (tegenwoordig Comparex Holding GmbH) en het in Duitsland beursgenoteerde Softline AG.

Het team van Craic Capital, opgericht in 2008, bestaat uit Hans Willemse en Paul Liesker. De investeringsmaatschappij uit Baarn beschikt over een netwerk van informal investors waarmee het participaties kan financieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-09T17:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.