Imtech bouwt VDI DAS met VMware, Cisco en NetApp

Ict-dienstverlener Imtech ICT is gestart met de implementatie van een virtuele desktopomgeving bij juridisch en financieel dienstverlener DAS. Via desktopvirtualisatie komt DAS tegemoet aan de groeiende behoefte aan mobiliteit van zijn medewerkers. Medewerkers kunnen nu eenvoudig en veilig tijd- en locatie-onafhankelijk werken. De nieuwe virtual desktop infrastructuur (vdi) is gebouwd met VMware-, Cisco- en NetApp-apparatuur.

De nieuwe desktopomgeving is centraal te beheren, schaalbaar en flexibel om virtuele applicaties op termijn ook via andere apparaten aan te bieden. Inmiddels zijn de eerste driehonderd werkplekken zowel op het hoofdkantoor als ook in Arnhem ingericht en is een groot aantal bedrijfsapplicaties gevirtualiseerd. In 2013 volgen alle 1200 werkplekken in de DAS-kantoren.

FlexPod

DAS wilde de mobiliteit van zijn medewerkers vergroten en ze op elke locatie ondersteunen in hun werkzaamheden. Tegelijkertijd wilde de organisatie de bestaande desktopinfrastructuur moderniseren. Het beheer van de pc’s op de verschillende DAS-locaties gebeurde tot nu toe grotendeels decentraal en was vrij arbeidsintensief. Daarom wilde de organisatie dat de nieuwe omgeving centraal beheerd zou worden, inclusief de centrale installatie van nieuwe desktops en updates. In een relatief kort, intensief traject hebben DAS en Imtech ICT een virtuele desktopomgeving met virtuele applicaties ingericht die aan alle functionele en technische eisen voldoet.

De nieuwe omgeving is gebaseerd op een vdi van VMware, die gehost wordt op een centrale FlexPod-infrastructuur. Deze flexibele infrastructuur bestaat uit modulaire, schaalbare en betrouwbare componenten van Cisco (netwerk en servers) en NetApp (storage). Medewerkers op de locaties kunnen daarmee betrouwbaar en veilig de aangeboden virtuele desktops gebruiken.

Tablets en laptops

‘We willen onze medewerkers optimaal ondersteunen bij hun werkzaamheden’, zegt DAS-cio Peter Toethuis. ‘Dat betekent ook dat we willen inspelen op de toenemende behoefte aan mobiliteit, binnen en buiten onze kantoren. We hebben samen met Imtech ICT een stevig fundament gelegd, van waaruit we kunnen blijven groeien. De huidige omgeving is schaalbaar om medewerkers in de toekomst ook via tablets of laptops toegang tot het bedrijfsnetwerk te bieden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-17T09:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.