Intel verlegt inkomsten naar datacenter

Dit artikel delen:

Chipfabrikant Intel heeft in 2012 de omzet uit pc-gerelateerde producten met 3 procent zien dalen. De overige architectuurgroepen zagen de omzet met 13 procent terugvallen. De inkomsten uit producten voor het datacenter groeiden daarentegen met 6 procent ten opzichte van de omzet in 2011. In het vierde kwartaal kwam de omzet uit datacenterproducten 7 procent boven de omzet in het voorgaande kwartaal uit.

‘Het vierde kwartaal verliep grotendeels als verwacht en we bleven presteren bij uitdagende marktomstandigheden’, zegt Intel-ceo Paul Otellini in een toelichting op de jaarcijfers over 2012. ‘We hebben in 2012 vooruitgang geboekt en hebben de markt voor smartphones en tablets betreden.’

Samen met computerfabrikanten en softwareleveranciers als Microsoft werkte Intel samen om de pc opnieuw uit te vinden, stelt Otellini. ‘En we hebben de innovatie en groei in het datacenter verder gestimuleerd. Nu, aan het begin van 2013, bevinden we ons in een uitstekende positie, met een reeks sterke producten op stapel en een golf aan Intel-innovaties die het hele spectrum van computertechnologie bestrijken.’

De jaaromzet van de businessunit PC Client Group kwam voor 2012 uit op 34,3 miljard dollar. De jaaromzet van de Data Center Group op 10,7 miljard dollar. De omzet van de overige Intel-architectuurgroepen kwam uit op 4,4 miljard dollar.

Verwachtingen

De totale omzet in kwam uit op 53,3 miljard dollar, bij een operationele winst van 14,6 miljard en een nettowinst van 11 miljard dollar.

De verwachtingen van Intel voor 2013 zijn bescheiden:
• Omzet: een lage enkelcijferige omzetgroei.
• Brutomarge: 60 procent, plus of min enkele procentpunten.
• Uitgaven R&D, fusies en overnames: 18,9 miljard dollar, plus of min 200 miljoen.

Interview

Lees ook het interview met Patrick Bliemer, bij Intel verantwoordelijk voor de Benelux, Scandinavië en Finland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-18T10:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.