Nokia wil van telefoons mediaspelers maken

Nokia wil zijn mobiele telefoons tot volwaardige mediaspelers ombouwen. Het Finse bedrijf sluit daartoe een overeenkomst met Microsoft voor gebruik van diens software op mobieltjes.

De overeenkomst is bedoeld om het afspelen van muziek met het audio bestandsformaat WMA (Windows Media Audio) van Microsoft te ondersteunen. Daarnaast gaan de twee elkaars systemen voor rechtenbeheer en codecs ondersteunen.

Nieuwe Nokia-telefoons moeten straks te gebruiken zijn voor het downloaden van muziek en het doorsturen van deze bestanden naar Windows-computers. Verder gaat Nokia aan de slag met de ActiveSync-technologie uit de Exchange-software van Microsoft. Dit is bedoeld om het synchroniseren van mail tussen telefoon en pc beter te ondersteunen.

De overeenkomst is opmerkelijk omdat Nokia al jaren dominantie van Microsoft op het gebied van mobiele telefoons probeert te voorkomen. Microsoft heeft een apart besturingssysteem uitgebracht voor mobiele telefoons, maar is daar nog niet erg succesvol mee. De meeste mobiele telefoons, waaronder die van Nokia, zijn voorzien van het Symbian-besturingssysteem. Alle grote fabrikanten hebben een aandeel in dit bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-16T11:07:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.