Netgear neemt Aircard over van Sierra Wireless

Overname

Netgear gaat 3G- en 4G-toegangsapparatuur en bedrijfsprocessen overnemen van Sierra Wireless Aircard. Het bedrijf is bezig met de aankoop van de Aircard zakelijke bedrijfsprocessen, waaronder klantrelaties, bepaald intellectueel eigendom, inventaris en vaste activa voor een voorlopige aankoopprijs van 103 miljoen euro (138 miljoen dollar). De uiteindelijke prijs wordt bepaald na het sluiten van de deal.

De transactie zal naar verwachting gedaan worden aan het einde van Netgear’s fiscale eerste kwartaal. De overeenkomst geeft Netgear de benodigde middelen om een grote slag te slaan op het gebied van lte (long term evolution)-toegangsapparatuur. Na afronding van de overeenkomst zullen ongeveer honderdzestig werknemers van Sierra Wireless bij Netgear gaan werken onder leiding van Michael Clegg, senior vice president en algemeen directeur van de service provider business unit.

‘We zijn verheugd dat we de Aircard-activa van Sierra Wireless over gaan nemen’, zegt Patrick Lo, voorzitter en ceo van Netgear. ‘Deze overeenkomst geeft Netgear de benodigde middelen om een grote slag te slaan op het gebied van lte-toegangsapparatuur. Door deze acquisitie beschikken we over de nieuwste lte-data netwerktoegangsapparatuur. Wij geloven dat lte-netwerktechnologie zeer veel potentie heeft, met name in opkomende markten en op het platteland, waar momenteel slechts beperkt toegang is tot snel internet via vaste breedbandverbindingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-29T14:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.