Global Switch breidt Nederlands datacenter uit

Global Switch, eigenaar en exploitant van multi-tenant datacenters voor it-bedrijven in Europa en Azië, breidt zijn datacenter in Amsterdam fors uit. In fases wordt in totaal 240 miljoen euro geïnvesteerd en werkt het datacenter toe naar een bruto-oppervlakte van 64.000 vierkante met met 100 MW aan beschikbare capaciteit op locatie via twee gescheiden hoogspanningskabels van 50 kV, direct vanuit het nationale stroomnet. Daarbij wordt voor de uitbreiding naar een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,25 gestreefd.

De uitbreiding wordt opgeleverd in fases van 2 MW tot 4 MW aan vermogen voor it-toepassingen en wordt ondersteund met een gedeelde infrastructuur. Deze maakt een flexibele, schaalbare en snelle implementatie mogelijk zodat het datacenter volledig kan voldoen aan de individuele vereisten van klanten.

Fase 1 van de geplande 25.400 vierkante meter uitbreiding is inmiddels verhuurd aan een internationale telecommunicatie service provider. De bouw van deze eerste fase begint in de komende weken en het datacenter zal operationeel zijn in het eerste kwartaal van 2014. Het nieuwe datacenter beschikt over een gemiddeld vermogen van 1500 watt per vierkante meter met de flexibiliteit om indien nodig hogere vermogens te kunnen leveren.

Net als de rest van het datacenter worden de uitbreidingen ook verbonden met tientallen internationale en lokale telecombedrijven en de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetknooppunten ter wereld. AMS-IX bevindt zich in het datacenter van Global Switch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-31T08:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.