Target-project levert vier nieuwe bedrijven op

Start-up

Vanuit het Europees gesubsidieerde Target-project zijn door Target Holding vier nieuwe bedrijven gestart in Noord-Nederland. Dit zijn e-Vitality, Dataprovider Links, Songa en Veam Video. Alle vier de bedrijven spelen op hun eigen manier in op de groeiende datastroom. Zij zijn dan ook gespecialiseerd in dataopslag en databewerking.

Het gebruik van grote hoeveelheden data neemt in allerlei toepassingen hand over hand toe. De grens van wat bestaande automatiseringsmethodieken aankunnen in dataopslag en databewerking, komt in zicht. Target heeft de financiële injectie gebruikt om zijn kennis en expertise door te geven aan de vier nieuwe organisaties en stelt hiervoor zijn ict-infrastructuur beschikbaar.

e-Vitality en Dataprovider Links

e-Vitality ontwikkelt e-Health-producten en -diensten op maat voor het online faciliteren en monitoren van zelfmanagement en vitaliteit in het zorgproces van cliënten en voor (secundaire) preventie in de (bedrijfs)gezondheidszorg. Met het e-Vitality-platform kunnen oefentherapeuten Cesar/Mensendieck- en fysiotherapeuten hun cliënten online behandelen. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een efficiëntere inzet van zorg en een betere beschikbaarheid van zorg. De toename van zowel de opslag als de verwerking van multimediale sensordata zijn mogelijk door de expertise en de infrastructuur van Target.

Dataprovider Links brengt de belangrijkste navigatie op het internet in kaart. Het bedrijf maakt zichtbaar hoe websites naar elkaar linken en wat de reden en waarde van die links zijn. Klanten van de Dataprovider Links-database kunnen alle belangrijke informatie over de links naar een website vinden via een eenvoudige webinterface. Dataprovider Links heeft de ambitie de grootste linkdatabase van de wereld te worden. De database wordt opgeslagen en verwerkt op de Target-infrastructuur.

Songa en Veam Video

Songa is een online muziekdienst die gebruik maakt van het ruime aanbod aan muziekvideo's aanwezig op Youtube. Gebruikers kunnen playlists maken van hun favoriete muziek en deze vervolgens delen met vrienden en via bekende social media-kanalen. De actieve community en diensten van Songa gaan zich verder ontwikkelen tot een concept door onder andere de inzet van de Target-patroonherkenningstechnologie voor big data.

Veam Video biedt een interviewplatform waarmee gebruikers zelf thuis een videosollicitatie kunnen opnemen. De invoering van een geautomatiseerd systeem biedt bedrijven eenvoudige en tijdbesparende mogelijkheden voor onder andere sollicitaties en trainingen. Het concept vereist op termijn de opslag en intelligente verwerking van zeer grote hoeveelheden data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-31T10:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.