Ict-leverancier zoekt frontale aanval met Cisco

Oracle neemt Acme Packet over

Strijd

Ict-leverancier Oracle neemt voor ruim 1,25 miljard euro (1,7 miljard dollar) Acme Packet over. Dit is een leverancier van VoIP-technologie. Door de overname stort Oracle zich in de markt voor VoIP-netwerken, de thuismarkt van netwerkleverancier Cisco. Met de technologie van Acme Packet gaat Oracle voice en video via datanetwerken aanbieden.

De technologie van Acme Packet staat bekend als session border controllers (sbc). Via deze mogelijkheid kunnen communicatiediensten als Skype en Facetime worden aangeboden. Acme Packet is naar eigen zeggen ’s werelds grootste sbc-aanbieder. Het bedrijf heeft achthonderd medewerkers en wereldwijd ongeveer negentienhonderd klanten. Van de top honderd communicatiebedrijven wereldwijd zijn er 89 klant van Acme Packet. Via de sbc-technologie kan ook de vierde generatie draadloze netwerktechnologie (4G) lte worden aangeboden.

Xsigo

Cisco probeert de markt voor voice en lte voor zich te winnen. De netwerkleverancier bezit zijn eigen sbc-product. Geruchten deden de ronde dat ook Cisco Acme Packet wilde overnemen. Doordat Oracle er nu met het bedrijf vandoor gaat, wordt Cisco frontaal op zijn thuismarkt van de netwerkapparatuur aangevallen. Vorig jaar zocht Oracle ook al de confrontatie met Cisco met de overname van leverancier van netwerkonderdelen Xsigo.

De raad van bestuur van Acme Packet is unaniem akkoord gegaan met de overname door Oracle. De transactie wordt naar verwachting voor de zomer afgerond. Wel moeten de aandeelhouders van Acme Packet nog akkoord gaan en moeten verschillende autoriteiten goedkeuring geven aan de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-05T10:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.