IBM bouwt Power7+-systemen voor het MKB

Power Express 710

Het Power-instapmodel: Power Express 710

De Amerikaanse ict-leverancier IBM heeft in Zuid-Afrika een serie Power en Storage Systems gepresenteerd voor het midden- en kleinbedrijf. De krachtige machines, bedoeld voor het verwerken van big data en het vereenvoudigen van cloudstorage, zijn gebaseerd op de Power7+-processor. Deze processor levert onder andere de denkkracht voor IBM’s supercomputer Watson.

IBM toonde de eerste machines voor een publiek van honderd ceo’s, cio’s, overheidsambtenaren en wetenschappers in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. De prijs van de machines begint bij een kleine zesduizend dollar (4400 euro). De fabrikant heeft onlangs een overeenkomst gesloten met onder andere de distributeurs Ingram Micro en TechData voor de levering van het complete portfolio van Power Systems, Pure Systems en Storage Systems aan grote, middelgrote en kleine bedrijven.

Met de nieuwe systemen wil IBM moderne technologie voor het analyseren van big data en het inrichten van private clouds binnen bereik van middelgrote en kleine bedrijven brengen. Deze beschikken meestal niet over de benodigde expertise. De nieuwe systemen bieden de voordelen van virtualisatie, zonder dat veel gespecialiseerde kennis nodig is.

De Power7+-technologie vormt volgens IBM een beter platform dan x86-hardware voor het verwerken van big data en het inrichten van cloudomgevingen door het gebruik van ingebouwd geheugen en virtualisatie. Beide zijn onmisbaar voor het maken van analyses en het leveren van rekenkracht voor een private of hybride cloud. De systemen zijn afgestemd op het gebruik van analysesoftware zoals die wordt geleverd door IBM-dochters Cognos en SPSS.

Power Express 710

IBM levert acht nieuwe Power Systems. Instapmodellen omvatten onder andere de Power Express 710, 720, 730 en 740. Met een prijsniveau zo’n zesduizend dollar wil IBM het instapmodel 710 een aantrekkelijk alternatief maken voor vergelijkbare apparatuur van Oracle en HP.

Bij de systemen met extra rekenkracht levert IBM ook passende opslagsystemen. SmartCloud Storage bestaat uit software waarmee organisaties een veilige interne cloud kunnen inrichten. De software omvat een zelfbedieningsportal waar gebruikers een account kunnen aanmaken, de opslagruimte kunnen claimen die zij nodig hebben en direct bestanden kunnen uploaden. Tussenkomst van een beheerder is niet nodig.

XIV Storage System

Het IBM XIV Storage System is uitgebreid met een nieuw systeem voor big data dat tot twaalf 10GB Ethernet-poorten (of 22 1GB-poorten) en tot 6TB aan solid state cache ondersteunt. Hierdoor wordt de snelheid bij het uitvoeren van database-achtige taken tot vijf keer vergroot ten opzichte van het eerdere model. Het energieverbruik is tegelijkertijd met 16 procent omlaag gebracht.

De nieuwe Real-Time Compression Appliance Model STN7800 v4.1 ondersteunt grote, complexe infrastructuren. Deze appliance is gebaseerd op System x servertechnologie en biedt vijfvoudige compressie in real time, onbeperkte softwarelicentie (tot 50TB). Het apparaat ondersteunt 10 Gigabit Ethernet optisch, Gigabit Ethernet over koper, of een combinatie van beide aansluitingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Slim het aanboren van nieuwe markten, helaas gaat het in de EU niet zo goed met de kleine MKB'r waarschijnlijk omdat deze niet de mogelijkheid heeft tot globalisatie ;-) hmmmm.
Kon ik maar de global markt aanboren ;-)
Heerlijk gevoel lijkt me dit ! Het gaat slecht in de EU pak m'n biezen en zoek een nieuwe vijver om te vissen.!

Kennis verdwijnt naar ZuidAfrika , India, en Huup,huup,huup barbatruc dat zijn de nieuwe groeiende markten ..Hoe kan dat toch??
Kweet niet! hahahah.

Maar zonder dollen mooi apparaat, zeg wat je wil IBM maakt mooie machines.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-05T18:07:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.