Samsung komt als eerste met DDR3 geheugenchip

Samsung kondigt een DDR3-geheugenchip aan en stelt daarmee de eerste te zijn. De Koreaanse chipproducent verwacht dat dit volgende generatie geheugentype de markt vanaf 2007 aanvoert.

Chipanalisten schatten dat DDR3 DRAM (Double Data Rate 3, Dyanmic Random Access Memory) in 2008 zo’n 37 procent van de geheugenmarkt uitmaakt. Onderzoeksbureau IDC schat dat DDR3 in 2009 al 65 procent marktaandeel zal hebben. Samsung brengt zijn DDR3-chips begin 2006 op de markt. Het bedrijf was in 1998 en 2001 al de eerste met respectievelijk DDR en DDR2 DRAM.

Het nu onthulde DDR3-geheugen is een 512 Megabit-chip met een toegangssnelheid van 1066 Megabit per seconde (1 Gigabit per seconde). Dat is vier keer sneller dan DDR1-geheugenchips en twee keer sneller dan DDR2. Daarnaast draait de chip op slechts 1,5 volt en daarmee verbruikt het zo’n veertig procent minder energie, aldus Samsung. De chip is geproduceerd op 80 nanometer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan zullen de geheugen chips zeker alleen goed werken op de nieuwe moederborden???? en kan je dan ook je normalen ddr-ram dimm geheugen simpel vervangen met deze zonder dat er problemen ontstaan????

wiekan mij daar wijzer over maken

Nee, ze zullen ALLEEN werken op nieuwe moederborden! Dit vanwege voltage-verschillen en ook aansluitingsverschil (aantal 'pins').
Dus je kunt huidige DDR-geheugenchips NIET vervangen door deze. Mogelijk dat er tegen die tijd wel 'hybride' moederborden uitkomen, dus met (verschillende) bankjes voor beide soorten DDR. Dat is ook gebeurd bij de overgangen van EDO naar SDRAM en van SDRAM naar DDR.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-17T11:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.