T-Systems en AT&T bieden samen telepresence

Samenwerken

T-Systems en AT&T gaan nauw samenwerken waardoor één van de grotere telepresence-netwerken ter wereld ontstaat. Klanten van T-Systems kunnen nu ook met klanten communiceren die gebruikmaken van de Telepresence Solution van AT&T. De communicatie verloopt via de live conference-dienst Cross Company Exchange Service.

Deze nieuwe samenwerking bouwt voort op de samenwerking die T-Systems eerder is aangegaan met Tata Communications om tot onderlinge aansluiting van de telepresence-netwerken te komen. T-Systems, dochteronderneming van Deutsche Telekom, biedt nu toegang tot één van ‘s werelds grotere telepresence-netwerken en levert daarmee wereldwijde netwerkbeschikbaarheid aan videoklanten.

Mpls-netwerk

De Cross Company Exchange Service verbindt telepresence-netwerken van verschillende leveranciers en biedt net als de bestaande telepresence-dienst van T-Systems levensgrote foto’s, high-quality audio en high-definition video. Het mpls-netwerk zorgt daarnaast voor het realtime transport van beeld en geluid. Dit geeft deelnemers het gevoel alsof ze bij elkaar in de kamer zitten ook al zijn zij in werkelijkheid duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Net als in echte vergaderingen kunnen deelnemers communiceren met behulp van presentaties of documenten. Het dataverkeer tussen de deelnemers aan de videoconference is bovendien beveiligd.

T-Systems en AT&T ondersteunen het beheer van de telepresence-videosessies met webgebaseerde reserveringsportals. Dit zorgt voor bedrijfsintegratie. De gebruiker kan een sessie reserveren en beheren via alle videoconference-systemen die in de verbonden netwerken beschikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-11T10:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.