Storageleverancier vernieuwt flashstrategie

NetApp kondigt FlashRay-architectuur aan

Dit artikel delen:
NetApp

Storageleverancier NetApp komt in 2013 met een beperkte bètaversie van een flasharray. De EF540 komt begin 2014 op de markt en is het eerste product in de nieuwe FlashRay-architectuur. FlashRay is volgens NetApp de nieuwe generatie enterprise-infrastructuur.

Volgens Benelux-directeur Theo van Teylingen is de aankondiging van de flasharray een vervolmaking van de flashstrategie van NetApp. ‘Op alle niveaus kunnen we nu flashtechnologie toepassen’, zo meent hij. ‘Met het beschikbaar stellen van een bètaversie willen we kennis en ervaring opdoen voordat we FlashRay definitief op de markt brengen. Met deze aankondiging is onze flashstrategie compleet.’

Volledige propositie met flash

Van Teylingen haalt graag aan dat het in 2009 NetApp was die als eerste met flashstorage op de markt kwam. Deze nieuwe strategie werd in 2012 uitgebreid met solid state disks. In 2011 volgde de iSeries van NetApp en in 2012 volgden Flash Pool, Flash Cache en Flash Accel. NetApp neemt volgens Van Teylingen met flasharrays nu de laatste stap in zijn flashstrategie. ‘We kunnen nu een volledige propositie met flash neerzetten. Het is nu aan ons om de dialoog met partners en klanten aan te gaan richting informatieplatformen. Want aan de kant van de business moeten we nog steeds bewustwording creëren voor de keuze in infrastructuur.’

EF540 Flah Array

De EF540 is gebouwd op het SANtricity-besturingssysteem en combineert extreme prestaties met hoge beschikbaarheid, betrouwbaarheid, beheerbaarheid en wereldwijde support. De EF540 is ontworpen voor prestatiegestuurde applicaties en levert meer dan 300.000 IOPS en datatoegang in minder dan een milliseconde, bij een uiterst beschikbare, storingstolerante architectuur. Het voorkomt overprovisioning van storage en realiseert een kostenverlaging door beperking van de vereiste ruimte, voeding en koeling. Vitale databaseapplicaties kunnen volgens NetApp tot 500 procent worden versneld in vergelijking met traditionele storageomgevingen. Het storagesysteem heeft een volledig redundante architectuur die is ontworpen om downtime te vermijden.

Uitbreiding FAS6200-serie

Gekoppeld aan de aankondiging van de FlashRay-architectuur komt NetApp ook met nieuwe flashproducten binnen het FAS6200-platform. Lees daarom ook het productnieuws ‘NetApp breidt FAS6200-platform uit’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is jammer dat dit artikel foutieve informatie bevat.

De aangekondigde EF540 all-flash array is GEEN onderdeel van de FlashRay architectuur, die NetApp heeft aangekondigd, maar is een stand-alone produkt, gebouwd op de Engenio technologie die nu als NetApp E-Series door het leven gaat.
De EF540 is specifiek bedoeld voor omgevingen waar performance het belangrijkste criterium is. Denk hierbij aan VDI, Exchange of SQL

De FlashRay architectuur is een nieuwe produktlijn, die van de grond af opnieuw is opgebouwd, en waar NetApp nu alleen een preview van heeft gegeven (intern bij NetApp bekend als het Mars project).
De eerste produkten in deze produktlijn komen pas in 2014.
De FlashRay produkten kunnen worden gekoppeld aan de bestaande FAS storage systemen op replicatie niveau, iets wat met de EF540 niet mogelijk is.

Met vriendelijke groet,
H.B. Hofman

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-19T19:00:00.000Z Sander Hulsman