Rackspace breidt open cloud-datacenter uit

Cloudservers

Rackspace breidt zijn Europese open cloud-datacenter in het Verenigd Koninkrijk uit. Voor deze uitbreiding werkt de cloudleverancier samen met datacenterspecialist Digital Realty. Dankzij de uitbreiding kan het bedrijf naast de duizenden bestaande klanten, straks meer klanten in Europa bedienen.

‘In 2012 hebben we ten minste driehonderd nieuwe medewerkers aangenomen en zeker tienduizend nieuwe servers in gebruik genomen’, zegt Angelo Dijkstra, regional manager Benelux bij Rackspace. ‘Onze klanten zijn al actief met onze open cloud, of zijn zich daarop aan het voorbereiden en ik ben ervan overtuigd dat de uitbreiding van ons datacenter daar een boost aan geeft. Open cloud is de toekomst.’

De uitbreiding van het Europese datacenter omvat de bouw van een datacenter van 10 megawatt en een strategisch plan voor de gefaseerde bouw van vijf ‘data halls’ in de nabije toekomst. De nieuwbouw van het open cloud-datacenter van Rackspace is gebaseerd op het ‘wholesale’-model, waarbij Rackspace de ruimte least, in plaats van de constructie zelf bouwt. Deze methode hanteert Rackspace ook voor zijn faciliteiten in Virginia, Chicago en Dallas in de Verenigde Staten, alsook in Sydney, Australië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-19T17:06:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.