Ask Roger legt WLAN en UC Staatsbosbeheer aan

Ict-dienstverlener Ask Roger heeft voor Staatsbosbeheer op diverse locaties een wireless local area network (wlan) aangelegd. Medewerkers en bezoekers kunnen gebruikmaken van het draadloze netwerk. Ook heeft Ask Roger een nieuw unified communications (uc)-platform van Cisco geïmplementeerd bij twee vestigingen van Staatsbosbeheer die onlangs verhuisd zijn. Bij de keuze voor Ask Roger speelden de flexibiliteit en de kennis en ervaring van de ict-dienstverlener met de gebruikte technologie een belangrijke rol.

Met duizend medewerkers, verdeeld over vier regio’s en 21 districten, is Staatsbosbeheer bij uitstek een organisatie waar mensen op verschillende plekken en locaties hun werk moeten kunnen doen. Ook bezoekers willen tijdens een boswandeling of een natuurevenement hun ervaringen kunnen delen met de buitenwereld. Om optimaal gebruik te maken van de nieuwe it- en communicatiemogelijkheden zocht Staatsbosbeheer een geschikte partner en koos uiteindelijk voor Ask Roger. Eind 2012 is de eerste fase binnen de samenwerking afgerond.

‘We zijn blij met deze samenwerking met Staatsbosbeheer’, zegt Ask Roger-directeur Rob Winkel. ‘Wij zien een nieuwe manier van werken en samenwerken opkomen die onze economie enorm verandert en organisaties als Staatsbosbeheer veel kansen biedt. Wij willen hun partner zijn in het ontdekken, ontwikkelen en implementeren van ict-oplossingen. Door intelligentie toe te voegen aan standaardproducten, creëren wij oplossingen waarmee bedrijven slimmer kunnen ondernemen. Een volgende stap in dit traject is een pilot met videocommunicatiemiddelen. Een mooie tool die medewerkers in staat stelt beter en efficiënter met elkaar te communiceren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bezoekers kunnen tijdens een boswandeling hun ervaringen uitwisselen, hebben ze het bos ook voorzien van wifi?

@ Mario

het ligt voor de hand, maar door de bomen zie je het Wi-Fi niet meer...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-20T14:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.