UT maakt 3 keer kans in IT Challenge Atos

Dit artikel delen:

It-dienstverlener Atos heeft de shortlist bekendgemaakt van kandidaten die tijdens de tweede editie van de IT Challenge de strijd met elkaar aangaan. Van de vijftien geselecteerde teams komen er drie van de Universiteit Twente (UT). Andere Nederlandse universiteit en hogescholen hebben het niet tot de shortlist geschopt. Dit terwijl Fontys Hogeschool vorig jaar de eerste editie van de IT Challenge wist te winnen.

Met deze internationale competitie, die Atos organiseert in samenwerking met autofabrikant Renault, gaat de it-dienstverlener op zoek naar toekomstig it-talent afkomstig van ruim twintig universiteiten wereldwijd. De vijftien geselecteerde teams van studenten staan voor de uitdaging een app te maken die het comfort van bestuurders en passagiers tijdens het autorijden vergroot. Het thema dit jaar is Connected Car.

Facebook-winnaar

Sinds de competitie in november 2012 van start ging, kwamen 55 inschrijvingen van twintig universiteiten uit alle delen van de wereld binnen. Een deskundige jury onder wie vertegenwoordigers van Renault en de Atos Scientific Community, een wereldwijd netwerk van negentig businesstechnologen van Atos, maakten hieruit een selectie van vijftien teams met in totaal 55 studenten. Carvolutionaries uit India, het vijftiende en laatste team dat aan de shortlist is toegevoegd, is geselecteerd nadat het team de meeste stemmen, ruim elfhonderd, kreeg op Facebook.

Het thema van de Atos IT Challenge is dit jaar dus Connected Car. In teams van maximaal vijf studenten demonstreren de deelnemers hun app en tonen zij aan hoe deze functioneert in een auto, bijvoorbeeld door rekening te houden met de rijsnelheid. Bovendien moeten zij een bedrijfsplan overhandigen en uiteenzetten hoe hun app een zakelijk succes kan worden.

Atos Challenge Coach

Elk team krijgt ondersteuning van één Atos Challenge Coach van de Atos Scientific Community. Deze helpt bij het uitwerken van het idee tot een volledig functionerend prototype. De Challenge Coach biedt daarnaast hulp op technisch en zakelijk gebied en adviseert de studenten bij de verbetering van belangrijke presentatievaardigheden. Deze hebben ze in de toekomst immers ook nodig bij het zakendoen in de technologiebranche.

De drie finalisten worden in mei bekendgemaakt. Tijdens de prijsuitreiking een maand later wordt duidelijk welk team de winnaar is. De finalisten ontvangen een Atos-diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie en maken kans op een stage bij de internationale it-dienstverlener. Bovendien brengt het winnende team een bezoek aan de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014. Deze bijzondere prijs bestaat onder meer uit een retourvlucht, accommodatie, kaarten voor Olympische evenementen én een kijkje achter de schermen met een bezoek aan het Technology Operations Centre en ontmoetingen met medewerkers van Atos.

Fontys Hogeschool

Fontys Hogeschool uit Eindhoven heeft de eerste IT Challenge van ict-dienstverlener Atos gewonnen. Deze jaarlijks terugkerende competitie werd voor het eerst gehouden in 2012. Studenten van Fontys ontwikkelde de app MultiLens waarmee evenementen vanuit verschillende posities op een mobiel apparaat gevolgd kunnen worden.

15 kanshebbers

CarSurf Universidad Politécnica de Madrid Spanje
Carvolutionaries Bharati Vidyapeeth Deemed University India
Deusto-Mobility Universidad de Deusto Spanje
Eat&Drive Universiteit van Twente Nederland
EcoDrive+ Universiteit van Twente Nederland
Evergreen FH Hagenberg Oostenrijk
Human Beans Universidad Politécnica de Madrid Spanje
KnightRider Supélec Paris Frankrijk
Meike en Mart Universiteit van Twente Nederland
Networked Vehicles University College London Verenigd Koninkrijk
Norse Northern Kentucky University Verenigde Staten
Rides INP ENSEEIHT Frankrijk
SchqwInformatics Uni-Paderborn Duitsland
Segmentation Fault FH Hagenberg Oostenrijk
The Tourists FH Hagenberg Oostenrijk

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-27T10:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.