Océ pleit voor één Canon-CAO

sparen

Printerleverancier Océ wil dat zijn personeel komt te vallen onder een gezamenlijke cao met Canon-medewerkers. In eerste instantie wilde het overgenomen bedrijf nog dat het eigen personeel onder de ICK-cao zou komen te vallen, maar Océ ziet daar nu vanaf. De vakbonden steunen deze beslissing en gaan aan de slag om voor 2014 een nieuwe cao te ontwikkelen voor al het personeel van Océ en Canon Nederland.

Doordat er naar één cao toegewerkt gaat worden, is voor 2013 een kort cao-traject afgesproken. In dit overgangsjaar stijgen de lonen van Océ-medewerkers per 1 maart met 1 procent en per 1 september met 0,75 procent. Océ bood minder en de vakbonden vroegen meer en beide kampen hebben elkaar ergens in het midden gevonden. De leden moeten nog hun goedkeuring geven aan het loonvoorstel.

Bij de onderhandelingen heeft Océ kenbaar gemaakt te willen overgaan op één Canon-cao. Vorig jaar was er nog sprake van dat een groot deel van de medewerkers die onder de Océ-cao valt naar de ICK-cao zouden gaan. Dit lijkt nu van de baan. De vakbonden hebben afgesproken zo snel mogelijk een cao-werkgroep op te richten die aan de slag gaat met het uitwerken van een nieuwe cao waarbij in principe de huidige cao van Océ de basis vormt.

Overgang naar bedrijfstakpensioenfonds

Het Océ-pensioenfonds staat er al jaren slecht voor. De vakbonden hebben met Océ afgesproken dat een werkgroep gaat onderzoeken hoe en op welke manier Océ-medewerkers van een duurzame pensioenregeling gebruik kunnen maken. Océ oriënteert zich hier momenteel op. De vakbonden achten het zeer waarschijnlijk dat Océ/Canon aansluiting zoekt bij een bedrijfstakpensioenfonds. Inmiddels is er een werkgroep geformeerd met deelname van vakbonden, Océ, de ondernemingsraad en gepensioneerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-27T11:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.