PQR virtualiseert labomgeving KW1C met VMware

Dit artikel delen:

De ICT Academie van het Koning Willem I College (KW1C) werkt sinds het studiejaar 2012/2013 met een gevirtualiseerde digitale labomgeving. Studenten en docenten kunnen deze ict-omgeving, met behulp van VMware-technologie, eenvoudig en snel implementeren, beheren en beveiligen. Ict-dienstverlener PQR is verantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkelde een stappenplan voor het project.

Het Koning Willem I College is een Regionaal Onderwijs Centrum in ’s-Hertogenbosch. In de afgelopen jaren heeft de digitale leeromgeving zijn intrede gedaan en krijgen de studenten van de ICT Academie van het KW1C les in een digitale laboratoriumomgeving. Tot voor kort bestond deze omgeving uit een usb-harddisk die onder de arm werd meegenomen en op een werkstation of laptop werd aangesloten. Een oplossing die gedecentraliseerd, niet efficiënt en niet flexibel was.

VMware vCloud Director

Het KW1C heeft besloten hierin verandering te brengen en over te stappen op een moderne leeromgeving die aansluit op de technologie in de wereld buiten de collegedeuren. Na een eerste verkenning is het KW1C aan de hand van het PQR-stappenplan het project vorm gaan geven. Het stappenplan deelt een project op in verschillende fases, die één voor één worden doorlopen en samen tot het gewenste resultaat leiden. Resultaat was een VMware vCloud Director-oplossing die door PQR is geïmplementeerd.

Deze oplossing virtualiseert de complete digitale lesomgeving en heeft voordelen als het gaat om implementatie, beheer, toegang en beveiliging. De gebruikte VMware-technologie zorgt voor een snelheidsverbetering bij het uitrollen van de labomgeving. Een centrale catalogus stelt de templates voor de labomgeving beschikbaar. De lesomgeving is losgekoppeld van de rest van het netwerk, waardoor docenten en leerlingen, zonder tussenkomst van de centrale Dienst IT Force, zelfstandig een labomgeving kunnen inrichten, uitrollen en gebruiken.

Rollen gebaseerde rechten

Leerlingen hebben in de nieuwe omgeving via een webbased interface eenvoudig en onafhankelijk van apparaat of locatie toegang tot hun labomgeving. Door de integratie met Windows Active Directory heeft het KW1C nu verregaande mogelijkheden voor het afdwingen of toestaan van op rollen gebaseerde rechten.

De nieuwe omgeving is sinds september in bedrijf. Het in gebruik nemen van nieuwe lesomgevingen gaat efficiënt en centraal, het concept is werkplekonafhankelijk’, zegt Gion Raaijmakers, teamleider Dienst IT Force. ‘We verliezen veel minder tijd door uitval of storingen. We hebben nu een moderne leeromgeving met moderne private cloud-technologie. Dat is goed voor ons imago; we gebruiken nu de technologie waarmee het bedrijfsleven in de toekomst cloudservices zal gaan realiseren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-27T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.