Acronis verbreedt platform met databescherming

Acronis gaat naast het leveren van back-up- en disaster recovery-oplossingen ook producten leveren op het gebied van databescherming. Het bedrijf verbreedt zijn platformstrategie en gaat oplossingen ontwikkelen die de beschikbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van bedrijfsgegevens waarborgen bij moderne risico’s op het gebied van informatiebeveiliging.

Door de komst van virtualisatie, cloud computing, tablets, smartphones en de Apple Mac binnen bedrijven groeit de kans op gegevensverlies en informatielekken. Deze risico’s kunnen volgens Acronis niet worden voorkomen met een conventionele aanpak die is gebaseerd op verouderde technologie van traditionele leveranciers. Door zich te concentreren op de beveiliging en verplaatsing van gegevens, ongeacht het platform of de omgeving, beschermt Acronis bedrijven van elke omvang tegen deze risico’s.

Platformstrategie

‘Bedrijven implementeren nieuwe technologieën sneller dan ze effectieve strategieën voor het beschermen van hun gegevens kunnen formuleren’, zegt Acronis-ceo Alex Pinchev. ‘Desondanks moet hun ict-afdeling ervoor zorgen dat alle gegevens binnen de uiteenlopende platforms en omgevingen optimaal beschermd blijven. Per slot van rekening kunnen gegevens alleen worden gebruikt als ze op veilige wijze kunnen worden opgevraagd, beveiligd en beschikbaar worden gesteld, ongeacht het platform of de omgeving, of werknemers nu gebruikmaken van een pc, tablet of smartphone.’

Acronis introduceert daarom volgens Pinchev een uitgebreide platformstrategie die klanten in staat stelt om de moderne risico’s op het gebied van informatiebeveiliging op effectievere, eenvoudigere en meer betrouwbare wijze terug te dringen. ‘En dat op een manier waarop geen leverancier van legacy-oplossingen toe in staat is. Door gegevens centraal te stellen tijdens de ontwikkeling van onze oplossingen kunnen we de beperkingen van hybride omgevingen opheffen door een veilige verplaatsing van gegevens mogelijk te maken en de kans op gegevensverlies en informatielekken tot een minimum te beperken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-28T10:40:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.