Dirksen komt met nieuw concept IT-opleidingen

Dirksen Opleidingen gaat it-opleidingen op een nieuwe manier in de markt zetten. De opleidingen worden onbeperkt digitaal beschikbaar gemaakt. Gebruikers krijgen door middel van een inlog toegang tot een volledige kennisbank van opleidingen, certificeringen en naslagwerken.

Met dit concept speelt Dirksen in op thema’s als een ‘leven lang leren’ en steeds vrijer verkrijgbare informatie. De totale kennisbank bestaat uit meer dan tweehonderd it-opleidingen voor merken als Microsoft, Cisco, VMware en Comptia en uit meer dan 250 eBooks als naslagwerk.

De it-opleidingen zijn via e-learning te volgen, waardoor de gebruiker op ieder moment van het jaar kan starten en kan studeren waar en wanneer hij dat wil. Zij kunnen voor een vast bedrag per persoon per jaar onbeperkt gebruikmaken van de kennisbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is er dan nieuw aan dit concept ?
Als je een abonementje bij O'Reilly books neemt, kun je ook alle boeken in pdf formaat inkijken.

Bied Dirksen nu ook de mogelijkheid om thuis examens te doen ?
Hoe gaan die examens dan? (multiple choice kun je anno 2013 toch niet meer nieuw noemen)

Het is natuurlijk zaak dat een organisatie met zo'n goede naam als Dirksen, met de tijd aka stand van de techniek mee gaat, maar gezien de titel van dit artikel had ik wel iets inovatiefs verwacht.

Gezien de mogelijkheden van de techniek en de steeds verder dalende prijzen en stijgende kosten van onderwijs, zou een verlaging van de examinering, certificering in kosten een uitkomst zijn. Behalve puur winstoogmerk, welk ander aspect dragen onderwijsinstituten bij aan het volgen van een cursus. En voor de begeleiding zou ik met lotgenoten willen discussiëren op een forum of zo nu en dan via skype. Zo kunnen we onderwijs echt toegankelijk maken.
Ik heb het hier natuurlijk wel over trainingen en opleidingen die je daadwerkelijk schriftelijk kunt volgen. Een communicatie training valt daar dus niet onder.Maar om in de krochten van een OS wat te pielen of hoe HTML5 werkt echt wel.

Atilav wat jij voorstelt zou inderdaad een nieuw concept kunnen zijn, hoewel ik de voorgestelde technieken wel al ben tegen gekomen.
Nieuw zou ook zijn om eens de werkelijke waarde van certificaten onder de loep te nemen.
Maar toegegeven dat is niet alleen heel moeilijk en hoogst waarschijnlijk erg subjectief, het is vooral niet de taak van de onderwijsinstelling.

Nieuw aan dit concept bij Dirksen is dat u een jaar lang onbeperkt kunt bijblijven op diverse gebieden, zoals Microsoft, Cisco en CompTIA tegen een vast bedrag per jaar.

Daarnaast heeft u gratis toegang tot vele eBooks als naslagwerk.

De officiële exameninhoud en de examenprijzen worden bepaald door Microsoft, Cisco enz.

Dirksen Opleidingen is altijd vooruitstrevend geweest in innovatieve opleidingen. Voor zover ik Dirksen ken was het het eerste bedrijf met een schriftelijke:
- MBO elektronica opleiding
- Microprocessor opleiding
- TV-technicus opleidingen
- enz

En verder de geschiedenis van Dirksen volgend zijn zij altijd zeer vooruitstrevend en mark herkennend bezig geweest.

Ik zie in de plannen van Dirksen een zeer vooruitstrevend stuk innovatie. Als zij dit combineren met een direct contact met trainers (b.v. door Skype-video) waarbij de cursist direct contact heeft om vragen te stellen, is dit een prima concept. Trouwens, dit reeds bewezen concept passen zij al jaren toe binnen hun reguliere opleidingen.

OK, laat dit gezegd zijn, want let op, dit nieuwe concept krijgt zeker een heleboel volgers, maar Dirksen is m.i. hier weer één van de eersten.

Ik denk dat opleiders niet veel keuze hebben. Informatie is beschikbaar en de huidige generatie leert op een andere manier dan voorheen. Daarnaast is content op veel gebieden vrij beschikbaar, dus hebben opleiders geen keuze meer. Neem bijvoorbeeld Oracle WebLogic, daar staat een hele cursus online. Heb je geen opleider meer voor nodig. Voor het op de juiste manier toepassen van de technologie, daar heb je dan een coach/begeleider voor nodig. Dat kan via forum/skype of fysiek.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-19T11:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.