RWS en Het Waterschapshuis sluiten ICT-pact

Het Waterschapshuis en Rijkswaterstaat (RWS) zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het aanschaffen, inrichten en beheren van een gezamenlijke ict-voorziening voor vergunningverlening en handhaving. De overeenkomst is een uitvloeisel van de eerder gemaakte afspraken in het kader van het Nationaal Bestuursakkoord Water.

De samenwerking leidt tot meer eenduidigheid naar burgers en bedrijven en zorgt voor meer efficiency door samen gebruik te maken van dezelfde gegevens en het sneller uitwisselen van die gegevens. Administratieve lastenvermindering en optimalisatie van de dienstverlening voor burgers en bedrijven gaan gelijk op bij de gezamenlijke ict-voorziening voor vergunningverlening en handhaving. Voor zowel Rijkswaterstaat als de waterschappen betekent dit dat er één integraal systeem ontstaat voor de vergunningverlener en de handhaver. Door de centralisatie van gegevens en uniformering van werkprocessen wordt het makkelijker informatie uit te wisselen tussen alle partijen.

Rijkswaterstaat werkt bij de aanschaf, inrichting en beheer van deze breed gedragen ict-voorziening samen met zeven waterschappen. De waterschappen Hollandse Delta, Vallei en Veluwe, Brabantse Delta en Peel en Maasvallei zullen direct participeren, Hollands Noorderkwartier, Noorderzijlvest en Rivierenland sluiten aan als de ict-voorziening eenmaal operationeel is. De verwachting is dat meer waterschappen zich op termijn zullen aansluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het Tax-i-debacle en andere ellende waar het Waterschapshuis in 2012 mee te maken heeft gehad al opgelost? Is de organisatie gezondgenoeg voor dit soort ondernemingen zoals die met RWS? Of gaan ze het wiel opnieuw uitvinden?

Je mag aannemen dat het Waterschapshuis de Lessons Learned van het TAX-i project ter harte heeft genomen. Op zich is een dergelijke samenwerkingsovereenkomst een goed initiatief om te komen tot een gemeenschappelijke ict systeem met als doelen het verbeteren van de eenduidigheid en de efficiency. Of deze doelen ook inderdaad worden gehaald, hangt voor een belangrijk deel af van de waterschappen zelf. Regie en uitvoering kun je niet in één hand leggen: hiervoor verantwoordelijk, respectievelijk de waterschappen en het waterschapshuis. Ben benieuwd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-19T16:18:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.