Microsoft brengt opvallende veilingobjecten in

538 test Office 365 tijdens War Child-week

538

Mediabedrijf 538 is voor het derde jaar op rij een actie begonnen om geld op te halen voor hulporganisatie War Child. Ict speelt een rol doordat Microsoft als pilot het pakket Office 365 levert voor de communicatie, het samenwerken en het delen van bestanden. Daarnaast stelt de softwareleverancier een aantal opvallende zaken ter beschikking om te veilen voor het goede doel.

De War Child-week op 538 is op 21 maart 2013 begonnen met een openingsfeest in Groningen. Een dag later maakt het mediabedrijf zijn radio-uitzending vanuit dezelfde stad. Het maken van radio op locatie is  extra spannend, zegt it-manager Alexander Josiassen bij 538. Zeker deze keer, want voor het eerst gebruikt het radiostation 538 het cloudproduct van softwareleverancier Microsoft. ‘War Child heeft dit pakket al in gebruik en zij wezen ons op de mogelijkheden. We testen dit nu in dit project.’

Josiassen benadrukt dat het om een pilot gaat en dat het niet bij het volledige mediabedrijf uitgerold gaat worden. ‘Die optie is er wel, als mensen in deze pilot laaiend enthousiast zijn. Maar we doen dit vooral als proef. Bij 538 doen we meer van dit soort projecten, we overwegen vaker gebruik te maken van het pakket.’

Microsoft als partner

Microsoft maakte dankbaar gebruik van de interesse van 538 en sloot zich als partner aan bij de War Child-week. De softwareleverancier levert zijn zakelijke cloudproduct, maar wilde meer voor het goede doel doen. Het bedrijf zocht naar interessante zaken die ter veiling konden worden aangeboden. Zo kan er geboden worden op een trip voor twee personen naar het hoofdkantoor in het Amerikaanse Redmond en kan er een strategiesessie gevolgd worden met de Nederlandse directeur Theo Rinsema.

De opbrengsten van deze en alle andere veilingen komen ten goede aan War Child. Het thema van de War Child-week is ‘geef verlaten oorlogskinderen een veilige plek’. Computable volgt en ondersteunt de War Child-week. De redactie zal verschillende ict-gerelateerde onderwerpen behandelen waaronder de rol van ict, de software en die van implementatie- en trainingspartners Winvision en Wortell, de mogelijke overgang door 538 naar Office 365 en het gebruik van het pakket door War Child. Ook zullen er blogs van Alexander Josiassen wordengepubliceerd over zijn ervaringen.

Microsoft Office 365 helpt 538 voor War Child

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-22T09:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.