ICT is onontbeerlijk bij War Child-week 538

538 voor War Child

De War Child-week die mediabedrijf 538 momenteel houdt, was niet mogelijk geweest zonder de inzet van ict. Dat meent althans ict-manager bij 538 Alexander Josiassen. Doordat er uitzendingen op locatie worden gemaakt, moeten de diensten uit de cloud, gevirtualiseerde omgevingen en lokaal draaiende hardware goed met elkaar samenwerken. De belangrijkste taak van ict is het up-to-date houden op locatie.

538 werkt met verschillende ict-systemen waarvan er enkele als bedrijfskritisch zijn bestempeld. Dit zijn de uitzendsystemen, de core business van 538. ‘We durven het niet aan om deze systemen bijvoorbeeld naar de cloud te brengen’, zegt Josiassen. ‘Hiervoor verlangen wij een 100 procent beschikbaarheid en die kan op dit moment nog niet gegeven worden. Dat betekent overigens niet dat we helemaal niks in de cloud doen.’

Office 365

Speciaal voor de War Child-week heeft 538 op projectbasis het cloudproduct Office 365 van softwareleverancier Microsoft in gebruik genomen. 538 gebruikt vooral de functionaliteiten e-mail, Lync en het reguliere Office-pakket. De overdracht tussen programmamanagers gebeurt via OneNote en audio- en videoverbindingen met het hoofdkantoor in Hilversum worden met Lync gelegd. Teamsites worden nog niet via Ofice 365 gemaakt.

Om veiligheidsredenen wordt er op locatie alleen gebruik gemaakt van een site-to-site-verbinding en niet van een publieke lijn. Deze verbinding loopt via vpn. Ook telefonie verloopt via site-to-site. Door het gebruik van split tunneling kunnen de medewerkers op locatie wel contact maken met publieke netwerken. Data wordt verspreid binnen een virtual local area network (vlan).

Ooggetuigenverslag Danny Burlage

Tijdens het weekend van de War Child-week op 538 inventariseerde Danny Burlage, cto bij Microsoft-dienstverlener Wortell, voor Computable het technisch reilen en zeilen van het evenement. In een ooggetuigenverslag gaat hij in op de internet- en satellietverbindingen, het dataverkeer, de isdn-lijn, Lync en het oplossen van storingen. Lees daarom ook ‘538 zendt uit via satelliet, internet en ISDN’.

Microsoft-veilingen

Microsoft heeft ter ondersteuning van de War Child-week ook enkele interessante objecten ter veiling aangeboden. Zo kan er geboden worden op een trip voor twee personen naar het hoofdkantoor in het Amerikaanse Redmond, kan er een strategiesessie worden gevolgd met de Nederlandse directeur Theo Rinsema en kunnen vijftig Nederlandse Microsoft-medewerkers een dag ingehuurd worden voor allerhande werkzaamheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Om veiligheidsredenen wordt er op locatie alleen gebruik gemaakt van een site-to-site-verbinding en niet van een publieke lijn. Deze verbinding loopt via vpn.


Er is dus wel een simpele publieke lijn, echter daarover wordt een VPN opgezet.


Duidelijk zaken opschrijven is lastig, maar gezien alle techneuten hier wel noodzakelijk

Ik moet er altijd om lachen omtrent de manier waarop tegenwoordig zulke artikelen geschreven worden..

" Doordat er uitzendingen op locatie worden gemaakt, moeten de diensten uit de cloud, gevirtualiseerde omgevingen"

Moeten ? Dit soort zaken konden voorheen ook zonder de intrede van de huidige trend Cloud.
Ik doe al jaren mijn netwerk schijven via een vpn verbinding benaderen.
De intrede van office 365. Heeft in mijn optiek geen meerwaarde.

En vertiualisatie is ook niets nieuws.
Het afschermen van bepaalde delen van je netwerk ook al oude koek.
Het dmv rechten dicht timmeren van toegang alleen tot bepaalde netwerk shares is ook oude koek.

Anders gezegd er wordt alleen maar naar de "cloud" gekeken ivm het kosten plaatje.
Dat zoals vele trends op het 1e oogpunt goedkoper lijkt..
Maar in realiteit is dit zeker niet altijd het geval..
En zoals 538 terecht zegt sommige zaken zijn te kritisch en vallen daarmee zo goed als onder the core business.

In een informatie tijdperk speelt ict een belangrijke rol.
En dan de verantwoordelijkheid hiervan belegen bij een 3e partij.
Waarna je dit dmv gigantische overeenkomsten moet waarborgen lijkt mij niet de walhalla die men doet overkomen.. En om maar niet te spreken over de kennis en ervaring die men uit handen geeft..
Let wel 3e partijen willen ook goedkoper en meer winst maken dus zij gaan ook naar 3e partijen.. Oh god hahaha waar is dan je ict??
Ik zeg good Luck ik verschuif mijn expertise wel mee naar de wensen maar moet lachen om de cyclische gang dat we nu hebben ingezet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-25T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.