Oracle koopt netwerkverkeersregelaar Tekelec

Dit artikel delen:
Handen schudden

Oracle neemt Tekelec, een Amerikaanse leverancier van signaleringssystemen, protocollenbeheer en datamanagementoplossingen voor communicatienetwerken, over. Met de netwerkcontroletechnologie van Tekelec wil Oracle inspelen op de vraag naar oplossingen om de exponentiële toename van dataverkeer in goede banen te leiden. Tekelec is in Nederland (Amsterdam) actief; het Europees hoofdkantoor staat in Brussel.

Tekelec zegt dat zijn producten door meer dan driehonderd netwerkservicebedrijven in ruim honderd  landen wordt gebruikt.  De netwerksignalerings- (Diameter en SS7), 'policy control'- en  datamanagement-oplossingen van Tekelec worden bij het portfolio van de divisie Oracle Communications gevoegd. Verder is het de bedoeling dat de producten worden aangeboden in combinatie met Acme Packet, een leverancier van VoIP-technologie die vorige maand door Oracle werd overgenomen.  

Met de aankopen van Tekelec en Acme Packet wil Oracle serieus weerwerk bieden aan netwerkleveranciers zoals Cisco, Alcatel-Lucent, Huawei en Ericsson.  Volgens adviesbureau Ovum betekent de overname van Tekelec dat Oracle weer een stapje verder naar het hart van de telecomnetwerkindustrie is opgeschoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-25T17:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.