538 maakt eerste stappen met Office 365

538 voor War Child

538 gebruikt tijdens zijn War Child-week Office 365 van softwareleverancier Microsoft. Het mediabedrijf zet het cloudproduct vooralsnog alleen projectmatig in. De software is vooral bedoeld om mensen op locatie te kunnen laten samenwerken met het hoofdkantoor in Hilversum. 538 heeft zijn eerste stappen gemaakt en ict-manager Alexander Josiassen doet zijn eerste bevindingen uit de doeken.

Tot voor kort werd er door 538 op locatie gebruik gemaakt van intercom. ‘Dat is echt heel basic’, moet Josiassen bekennen. ‘In de communicatie konden we wel een stukje extra snelheid gebruiken en vooraf hadden we die verwachting van Office 365. Bij de ingebruikname had je direct het gevoel dat je collega in Hilversum bij je was. Daarnaast voelt het veel directer dan bijvoorbeeld e-mail. Office 365 is nu een aanvulling op intercom, helemaal overstappen doen we nog niet.’

Performance op locatie

Via Office 365 worden er bij 538 groepjes gemaakt van mensen die met elkaar moeten communiceren. Josiassen: ‘Dat komt de snelheid en het gebruikersgemak wel ten goede. In de oude situatie waarin we met een traditionele serveromgeving werkte, trad er op locatie nog weleens een ‘access denied’ op. Mobiele verbindingen konden je proces verstoren. Office 365 kan je op locatie altijd performance geven, hoe brak de verbindingen ook kunnen zijn.’

Op dit moment zijn de 538-gebruikers op locatie met hun devices Office 365 aan het proberen. Vooral de regisseurs van het mediabedrijf hebben hier profijt van. Doordat er 24 uur per dag gewerkt wordt, moet er naast samenwerken ook een overdracht plaatsvinden. Normaal gesproken ging dit via een centrale agenda en het versturen van e-mail, met Office 365 gebeurt dit in een gezamenlijk document.

SkyDrive en Lync

Via SkyDrive worden er bestanden opgeslagen en gedeeld en wordt het masterdocument bijgehouden waarin van minuut tot minuut de werkzaamheden zijn vastgelegd met alle bijbehorende aanvullende handelingen. Dit document is ook via Office 365 toegankelijk gemaakt en er kan zelfs tegelijkertijd in samengewerkt worden. Via Lync vergadert 538, ongeacht de locaties waar de medewerkers zich op dat moment bevinden.

Of 538 uiteindelijk volledig overgaat op Office 365 is nog niet bekend. Ict-manager Josiassen is zeker bereid om het vaker projectmatig in te schakelen, maar vind het nog te vroeg om bedrijfsbreed over te gaan stappen. 538 is net verhuisd naar een nieuw pand met een nieuwe ict-infrstructuur waar ze niet gelijk al aanpassingen aan willen gaan doen. Wortell-cto Danny Burlage snapt die keuze, maar denkt Josiasen wel te kunnen overhalen. Eerder zij hij tegen Computable dat hij veel enthousiasme in het project opmerkt. ‘Ik ga nog wel de discussie met Josiassen aan om Office 365 in productie te nemen.’

Microsoft-veilingen

Microsoft heeft ter ondersteuning van de War Child-week ook enkele interessante objecten ter veiling aangeboden. Zo kan er geboden worden op een trip voor twee personen naar het hoofdkantoor in het Amerikaanse Redmond, kan er een strategiesessie worden gevolgd met de Nederlandse directeur Theo Rinsema en kunnen vijftig Nederlandse Microsoft-medewerkers een dag ingehuurd worden voor allerhande werkzaamheden.

Office 365 helpt: Implementatie bij 538

Office 365 helpt // Aflevering #02 - Starten

Regisseurs 538 ontdekken mogelijkheden software

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-27T09:28:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.